Campus

[Voedselpolitie] Una seconda volta

Wekelijks testen Delta-redacteuren het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Dit keer geven we Sapori Di Casa in Pulse una seconda volta.

Ter voorbereiding op Juventus-Ajax bezochten we voor de tweede keer Sapori di Casa. (Fotobewerking: Marjolein van der Veldt)

Feast in English?


Bijna een maand geleden konden we niet wachten om ons tegoed te doen aan de Italiaanse weldaad bij Sapori Di Casa. Na een flinke tegenvaller en de belofte om een maand later tijdens Ajax-Juventus terug te komen, staan we iets minder enthousiast in de rij. Zoals het volgens critici hoort, bestellen we dezelfde gerechten als vorige keer. De dame bij de kassa lijkt ons te herkennen, of is ze altijd zo aardig? Mangiare!


Restaurant: Sapori Di Casa

Dag: Woensdag 10 april 2019

Tijdstip: 12:13

Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag van 11:00 tot 21:00 uur


Maaltijd: Geroosterde kip met aardappelen en groenten (€7,50) & vegetarische pasta (€6,75).


Temperatuur

Geroosterde kip (4)

We doen dit echt niet omdat we het leuk vinden, maar de temperatuur scoort opnieuw een onvoldoende. Vorige keer bleef de thermometer steken op 48 graden, nu komt-ie niet verder dan 50. Een chirurgische incisie later blijkt de kip deze keer wel gaar, dus vooruit: puntje erbij.


Pasta (10)

De pasta haalde vorige maand 53 graden en is met 75 graden nu pico bello in orde. Ta-ta-ta-ta-tatáááááá… Aanvalluh!


IMG_20190410_123850_Bokeh_0.jpg

De pasta maakte een sprong van 22 graden en scoorde een welverdiende 10. (Foto’s: Marjolein van der Veldt)


Structuur

Geroosterde kip (6,5)


Geen slijmdraden, maar een knapperige korst rondom de verder gortdroge kippenpoot. O, en wat doen die piri-piri-kluifjes uit de supermarkt op ons bord?

Pasta (8,5)

Dit keer hoeven we niet te zoeken naar de aubergine. Sterker nog: we vinden zowaar flinke stukken courgette en gele en rode paprika. Wat een feest!


Smaak 

Geroosterde kip (6,5)

Een fijne verrassing in de vorm van rozemarijn en verder het advies om ons de rest van de dag te mijden. Van aardappel tot sperzieboon, op alles zit veel, heel veel verse knoflook.


Pasta (7,5)

Dat we meer groenten vinden, doet ons goed en heeft zijn uitwerking. De smaak is veel beter dan vorige maand. Zeker met de fijngemalen Parmezaanse kaas in plaats van de Goudse variant in maart. Nu alleen nog wat verse Italiaanse tuinkruiden.


IMG_20190410_123658_Bokeh.jpg

Een bijzondere combinatie van kippetjes.


Hoeveelheid/verhouding

Geroosterde kip (6)

Van de kleurenexplosie van vorige keer zien we nu weinig terug. Kip, aardappelen en sperziebonen. Een Hollands AVG’tje met een Italiaans tintje knoflook.


Pasta (7)

We hebben een goed gevuld bord met meer dan alleen pasta. Dit keer dus voorlopig nog even geen trek als we weer weglopen. Dat verdient twee volle punten meer.


Prijs/kwaliteit

Geroosterde kip (5)


Ten opzichte van ons vorige bezoek is de kwaliteit wel iets omhoog gegaan, maar het is nog steeds geen gerecht dat we een tweede keer zouden bestellen.

Pasta (7)

Extra groenten, voorlopig voldaan zijn en een toptemperatuur voor 6,75 euro: dat levert tre punti meer op dan bij ons vorige bezoek.


Presentatie

Geroosterde kip (5)

We zien prachtig opgemaakte borden voorbij komen, de salade caprese lijkt zo uit een sterrenrestaurant te komen en zelfs de vegetarische pasta ziet er deze keer appetijtelijk uit, maar bij dit gerecht wil het gewoon niet lukken.

Pasta (7,5)

Met het groen van de courgette en het rood en geel van de paprika ziet dat er toch veel leuker uit dan vorige keer? Het enige wat nog mist is dat mooie basilicumblaadje.


Ervaring (7)

Sapori Di Casa heeft in haar extra speeltijd veel goedgemaakt. Het doet ons denken aan – mogen we dat zeggen? – Duitse teams die in de laatste minuut toch nog even scoren en winnen. Voor ons elftal niet leuk, maar voor onze voedselrubriek een feestje.


Is Sapori di Casa na Paul de octopus en Shaheen de kameel het nieuwe voetbalorakel? Want in dat geval vrezen we voor het lot van Ajax.


Shaheen.jpg

In 2014 voorspelde Shaheen de kameel onder andere dat Nederland van Brazilië won. (Foto: Gulf News



Eindoordeel 

Geroosterde kip (6-)

Pasta (8-)


Scorebord: 


  1. Gemista van Maria’s Home Made (9)
  2. Bruschetta geroosterde zalm van Brothers in the Hood (9-)
  3. Quinoa salade van Brothers in the Hood (8,5)


Door Connie van Uffelen & Marjolein van der Veldt

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.