Campus

[Voedselpolitie] Sisterhood

Wekelijks testen Delta-redacteuren het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Dit keer bezoeken we Brothers in the Hood in Pulse.

Twee broers, drie gerechten en twee top drie noteringen. Nieuwkomer Brothers in the Hood doet goed zaken. (Foto's: Marjolein van der Veldt)

Zeg maar nee, dan krijg je er twee. Broers welteverstaan. Na de bekeuring die de Voedselpolitie vorige week uitdeelde, is het aan Brothers in the Hood om de eer van de local heroes in Pulse te herstellen.

Restaurant: Brothers in the Hood
Dag: Donderdag 21 maart 2019
Tijdstip: 12.15
Openingstijden: 8.00 tot 19.00 uur
Maaltijden: Japanse wok vegan (groenten, noedels, sojadip, cashewnoten, koriander), bruschetta geroosterde zalm en quinoa salade (pompoen, rucola en mango)

Temperatuur
Japanse wok vegan (10)
Lekker hete noedels, even blazen. De thermometer schiet rap omhoog naar 75 graden. Zo zien we het graag!
Bruschetta geroosterde zalm (-)
Quinoa salade (-)

VP_BrothersintheHood_JapanseWok.jpgEen doorslaande thermometer, dat zien we graag!

Structuur
Japanse wok vegan (7)
Op onze dampende noedels ligt veel knapperigs: licht pittige cassavechipjes en gedroogde gebakken uitjes. Verder prei, lente-ui, paksoi en wat verborgen paprika. Helaas kunnen we de beloofde koriander en cashewnoten niet vinden: minpuntje.
Bruschetta geroosterde zalm (8)
Met een bruschetta is het altijd afwachten hoe hard ‘ie daadwerkelijk is. Gelukkig hebben de broers goed opgelet en genieten we van de verrassende combinatie malse zalm op een hard broodje. Minpuntje? Het bestek gaat hier niet zo lekker op. 
Quinoa salade (9)
Een achtbaan van structuren! We zoeven van knapperige paprika naar zachte quinoa en pompoen en eindigen met een looping richting rucola en lente-ui.          

Smaak
Japanse wok vegan (8)
De Japanse wok is heerlijk. Niet te pittig, niet te flauw: gewoon lekker. En proeven we door de sojasaus ook een ondertoon van citroengras? Deze variant Japanse wok is een aanrader, ondanks de ontbrekende nootjes en koriander.
Bruschetta geroosterde zalm (9)
Als hongerige Noorse vissers maken we de zalm soldaat. Het is zó lekker en we eten zó snel dat we spontaan de hik krijgen. Mmm, en geef ons het recept van die limoenmayonaise!
Quinoa salade (8)
We kozen deze salade omdat er mango in zou zitten. Maar helaas, de enige oranje blokjes die we proeven zijn pompoen. Tip, alleen eten als je niemand meer hoeft te spreken! Want met de smaak van rauwe rode ui werden we de volgende ochtend weer wakker.   

VP_BrothersintheHood_Quinoa.jpgLaat je niet foppen door die oranje stukken pompoen, want nee… het is echt geen mango!

Hoeveelheid/verhouding
Japanse wok vegan (7,5)
Bij Brothers in the hood krijgen we royale porties. We hebben op de campus wel eens kariger maaltijden voor onze kiezen gekregen. Wel hadden er ietsje meer groenten door de noedels gemogen.
Bruschetta geroosterde zalm (9)
€ 4,50 voor een getoast broodje met zalm lijkt veel, totdat je ziet wat je krijgt. De bruschetta verdrinkt in de hoeveelheid avocado, zalm en rucola. Niks geen afgepaste hoeveelheden, gewoon uit de losse pols en met liefde bereid.
Quinoa salade (9)
Die korrels lijken zo lief en klein, maar ze vullen als de neten. Voeg een berg groenten toe en je bent in de vitaminehemel. Nog één keer zeuren over die ontbrekende mango dan?

Prijs/kwaliteit
Japanse wok vegan (7)
Voor Pulse-begrippen is € 6,25 oké, maar iets goedkoper mag wel.
Bruschetta geroosterde zalm (8) 
Goedkoop willen we het niet noemen, maar voor € 4,50 zit je goed vol. We hebben op Cormet-locaties wel eens duurdere broodjes gekocht.
Quinoa salade (8)   
Quanta costa? € 5,75. Het ‘hipsterzaad’ is voor studenten een luxeproduct, dus met deze prijs zijn wij niet ontevreden.

VP_BrothersintheHood_Bruschetta.jpgDe bruschetta met zalm eten we zo snel, dat we spontaan de hik krijgen.

Presentatie
Japanse wok vegan (8,5)
De presentatie heeft een echte street vibe: een leuk gevuld bakje met een velletje bakpapier.
Bruschetta geroosterde zalm (9)
Groenten en vis in een gezellige moshpit, muziek aan en gaan.
Quinoa salade (8,5)
We blijven in de muzikale sfeer, want dit is toch gewoon een festival in een bakje? Zoveel kleuren, vormen en smaken. Over festivals gesproken, hebben deze broers ook een foodtruck?

VP_BrothersintheHood.jpg
De broers in actie. 

Ervaring (9)
Zo voorspelbaar als de cliffhangers van Goede Tijden, Slechte Tijden zijn onze terugkerende problemen met bonnetjes. Deze week gelukkig geen loze beloftes, maar een directe oplossing. De gerechten worden opnieuw aangeslagen, door één van de broers zelf betaald en die felbegeerde kwitantie kan in de zak.

Eindoordeel
Japanse wok vegan (8)
Bruschetta geroosterde zalm (9-)
Quinoa salade (8,5)

Scorebord: 

  1. Gemista van Maria’s Home Made (9)
  2. Bruschetta geroosterde zalm van Brothers in the Hood (nieuw!)
  3. Quinoa salade van Brothers in the Hood (nieuw!)
Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.