TU Delft Delta

Het Maritiem Museum Rotterdam is dit jaar eerste geworden bij de BankGiro Loterij Museumprijs. Het Science Centre won de tweede plek.

Na de bekendmaking van de nominatie probeerde het Science Centre zoveel mogelijk stemmen op te halen door posters te plakken in de stad, te flyeren en reclames in de bus en op driehoeksposterplekken te plaatsen.

En dat heeft geholpen: 40 duizend stemmen gingen naar het Science Centre, voor een museum met zo’n 55 duizend bezoekers per jaar niet slecht. In totaal stemden ruim 113.500 mensen op de publieksprijs, daarmee is het de grootste culturele publieksprijs van Nederland. Het Science Centre had net iets te weinig stemmen: het Maritiem Museum ging er met drieduizend stemmen meer met de prijs vandoor.

De prijs van 100 duizend euro zou gebruikt worden voor het Robotlab. “We gaan onze droom verwezenlijken”, aldus Michael van der Meer, directeur van het Science Centre. “Het zal iets meer tijd kosten. Wat de wedstrijd wel heeft opgeleverd, is dat het Science Centre weer goed op de kaart staat.”

Als dank voor al het stemmen, is het museum vanaf zaterdag 19 mei tot en met 28 mei gratis toegankelijk.