Campus

Bouw Gelatinebrug in 2020 van start

Naar verwachting wordt in 2020 gestart met aanleg van de Gelatinebrug. De nieuwe fietsbrug verbindt de TU Campus ter hoogte van Lijm & Cultuur met station Delft Zuid.

De plek waar de Gelatinebrug moet komen. (Foto: Gemeente Delft)

Om de aanleg van de Gelatinebrug mogelijk te maken, moet de Provincie Zuid-Holland de bestaande loswal en 2 ligplaatsen verleggen. De provincie betrekt deze verplaatsingen bij het verbreden van de doorvaart van de Schie, direct ten zuiden van de Kruithuisweg.


Het ontwerp van de burg moet passen in de verbeterplannen voor Schieoevers én de oost-westverbindingen over de Schie verbeteren. De provincie en de gemeente investeren allebei in het project waarvoor de komende maanden een overeenkomst wordt uitgewerkt. De totale kosten bedragen ongeveer 16 miljoen euro.


GelatineBrug.jpgDe locatie van de brug ligt ter hoogte van Lijm & Cultuur en bouwmarkt Praxis.


Plaatsing van de Gelatinebrug, die in de loop van 2022 operationeel moet zijn, is een eerste stap in de herontwikkeling van het gebied Schieoevers Noord, waar de gemeente voor 2040 15.000 nieuwe woningen wil bouwen en 10.000 extra banen wenst te creëren.


Deze ambitie bezorgt het Delftse bedrijfsleven hoofdbrekens. Zij vrezen dat de bouw van woningen leidt tot beperkte bedrijvigheid en banenverlies. De gemeente geeft aan hierover met betrokken partijen in gesprek te zijn, onder meer met bestaande bedrijven op Schieoevers. Doel is om een levendige plek te creëren waar gewerkt wordt aan duurzame bedrijvigheid en aan het opschalen van op de campus ontwikkelde innovaties.


Meer lezen over de ontwikkeling van Schieoevers Noord?



 

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.