18 september 2020

Oost, west, thuisbesmet.nl

Read in English

Een website met belangrijke informatie en tips over het coronavirus moet het stijgende aantal besmettingen onder studenten bestrijden.
Op thuisbesmet.nl, een initiatief van de Delftse Kamer van Verenigingen (VeRa), de gemeente, TU Delft en de GGD worden Delftse studenten opgeroepen het tij te keren. “Het is 5 voor 12 in Delft”, schrijven de initiatiefnemers. “Als we nu drastische veranderingen aanbrengen in ons gedrag is een Delftse lockdown nog te voorkomen.” 

Op de website vinden studenten algemene informatie over het coronavirus (wat te doen als je in thuisisolatie zit) en dringende adviezen (kom niet bij andere huizen binnen, tenzij het niet anders kan). Ook wordt hen gevraagd om tussen 8 uur ’s ochtends en 12 uur ’s middags niet in de supermarkt te komen, zodat mensen in risicogroepen veilig boodschappen kunnen doen.

Om de oproep kracht bij te zetten schetsen de initiatiefnemers wat er kan gebeuren als studenten zich niet aan de regels houden “Op het moment dat Delftenaren in een lokale lockdown moeten is het onder andere afgelopen met het fysieke onderwijs, sporten en pakken van terrasjes op de Beestenmarkt. Reden te meer om jezelf, vrienden en huisgenoten te stimuleren om je echt aan de maatregelen te houden.”