Campus

In Zuid-Afrika is Nuna net een gewone auto

Geen woestijnwegen en kangoeroes dit keer, maar slaloms, druk verkeer en bergwegen. Nuna9S werpt zich vanaf komende zaterdag tussen het stadsverkeer.

De Sasol Solar Challenge vindt tussen 22 en 29 september  plaats in Zuid-Afrika. De route leidt van Pretoria in het noordoosten naar Stellenbosch nabij Kaapstad aan de westkust. Dat is 4.500 kilometer in acht dagen. Wie wil en kan, rijdt er zelfs nog wat rondjes bij. Want het team met de meeste kilometers op de teller wint.


Het Delftse Nuon Solar team heeft de afgelopen week besteed aan de verplichte voorbereidingen. Maandag vond de technische tests plaats waarbij streng kijkende heren de zonnewagens inspecteerden. Wie door de ‘scrutineering’ kwam mocht deelnemen aan de kwalificatierit op woensdag. Dat was een 400 meter lange slalom in een buitenwijk. Coureur Jelmer van der Hoeven deed er in de Nuna9S acht seconden over (en twee pilonnen). Goed voor een tweede plaats na het Japanse team dat 7,1 seconden boekte. De uitslag bepaalt de startpositie op zaterdag.