Hoge werkdruk en frustratie. De medezeggenschap hoort ‘zorgelijke geluiden’ vanuit het Central International Office.
Die geluiden kwamen naar voren op een bijeenkomst die de onderdeelcommissie van de universiteitsdienst (odc UD) op 17 september organiseerde voor personeel van het Central International Office (CIO).

Volgens odc-lid Biemla Sewnandan waren de medewerkers 'opgelucht hun verhaal kwijt te kunnen', vertelde zij donderdag 24 september tijdens een overlegvergadering met UD-beheerder en collegelid Anka Mulder. Het CIO bestaat uit vier afdelingen die volgens Sewnandan functioneren als 'vier eilandjes'. "Een bundeling van kennis is niet bereikt. En dat leidt tot frustratie."

Daarnaast is er volgens de odc een hoge werkdruk. En dat niet alleen op de piekmomenten, als de meeste internationale studenten komen, maar het hele jaar door. Odc-voorzitter Stella Böger noemde het voorbeeld van een baliemedewerker die na lange uren werken zonder aflossing en eten onwel werd.

Anka Mulder zei het verhaal over het international office te herkennen en 'heel serieus te nemen'. "Ik zie aan de ene kant verbetering: hr-processen voor internationale medewerkers zijn enorm ingekort. Tegelijk zien we dat het hartstikke moeilijk is om in de huidige constellatie verdere stappen te zetten." Mulder wees op de groei van het aantal internationale studenten dat bij de TU aanklopt. Dat leidt volgens haar tot 'een explosie van activiteiten'.

De UD-beheerder vertelde dat ze drie dingen wil uitzoeken. "We gaan kijken naar hoe het werk is georganiseerd en of de personele bezetting voldoende is. Daarnaast wil ik weten of je kunt voorspellen welke stromen er op je af komen."

De odc is van plan dit najaar een advies uit te brengen over het CIO.

Win a solar power bank by subscribing to our newsletter

During the OWee, Delta asked participants to subscribe for the newsletter and win a Waka-Waka solar power bank. One power bank still remains. Find out how you can win it.

Hulp bij trauma's

Ook medewerkers van de TU Delft zijn soms betrokken bij schokkende gebeurtenissen, zoals de zelfdoding van een naaste of de aanslag in Nice. Zij zoeken hulp bij bedrijfsmaatschappelijk werk.

Hitte in de Hofstad

Honderdtwintig Haagse huishoudens doen mee aan onderzoek naar hitte in de Hofstad.

Van Nuna naar scootmobiel

De Scoozy moet de ingeslapen scootmobielmarkt een nieuwe impuls geven. Oud-Nuna-kampioen Job van de Kieft is één van de breinen achter de start-up.

Millennials en het milieu

Millennials houden van reizen en vliegen graag de hele wereld over. TBM-promovendus Oscar Kraan spreekt zijn generatiegenoten aan op hun morele verantwoordelijkheid. In hun eigen belang.