Onderwijs

Zorgen over gevolgen parkeerbeleid TU

Omwonenden mogen niet de dupe worden van nieuwe parkeerregels op de TU-campus, vinden Stadsbelangen en CDA. Ze bereiden een motie voor.

“De bewoners van omliggende wijken moeten straks betalen omdat de TU een nieuw parkeerbeleid heeft.” Stadsbelangen-fractievoorzitter Aad Meuleman is er duidelijk over: hij wil van de gemeente een garantie krijgen dat dat niet gebeurt. Het CDA heeft soortgelijke zorgen, vertelt fractievoorzitter David van Dis. Hij is van plan zich aan te sluiten bij Stadsbelangen, wanneer die fractie tijdens de raadsvergadering van 31 maart een motie indient.

Beide fracties vrezen voor ongewenste gevolgen van de parkeervisie ‘Parkeren Campus TU Delft’, bleek dinsdagavond 15 maart tijdens een vergadering van de raadscommissie ruimte en verkeer. In de nota stelt de universiteit nieuwe parkeernormen vast. Volgens de TU is er genoeg parkeerruimte op de campus als mensen bereid zijn verder te lopen. Daarom gaat zij een maximale loopafstand hanteren van 800 meter voor medewerkers en bezoekers en 400 meter voor campusbewoners. Slimme bewegwijzering moet auto’s naar de goede parkeerplaats sturen.

Meuleman denkt dat er iets anders gaat gebeuren. “Wij weten hoe mensen in elkaar steken: ze willen zo dichtbij mogelijk parkeren. En dan gaan ze de omliggende wijken in.” Als de bewoners van die wijken vervolgens klagen over de drukte, zal de gemeente vergunningparkeren voorstellen, vreest hij. “Daar zitten bewoners niet op te wachten.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.