Campus

www.about-a-boy.com

De vrouwelijke helft van de bevolking heeft er reikhalzend naar uitgekeken: de nieuwste film van Hugh Grant. Grote kans dat het op een teleurstelling uitloopt of is gelopen, want Grant is niet meer de charmante, onhandige Engelsman, die zoveel vrouwenharten deed smelten.

Na een drastische imagoverandering, waarbij zijn speelse haarlokjes het moesten ontgelden, is de nieuwe Grant in ‘About a boy’ een kortgeknipte berekenende klaploper, genaamd Will. Om de schok wat te verzachten hebben de makers van de film een flitsende, hippe website ontworpen als kennismaking. ‘Ontdek wat mannen echt denken’, prijst de site zichzelf aan. Ondertussen vallen verticale streepjes Will samen tot een compleet portret en klinkt een lui muzakje. Dé manier om het door schrijver Nick Hornby gecreëerde personage van de egocentrische vrijgezel te leren kennen blijkt een stoomcurcus ‘Hoe word ik een eikel en hoe houd ik de schijn op dat ik dat niet ben?’ Maak je keuze uit het speelse menu, dat op elke muisklik reageert als een kronkelende slang, en laat de gouden tips van Will tot je komen. Eén: doe het ‘life placement exam’. Stel eerst vast of je werkelijk bestemd bent voor het leven als single of is een huishouden met 2,5 kind in een Vinex-wijk toch meer iets voor jou? Twee: meet je ‘coolheidsgehalte’ in een speciaal daartoe ontwikkelde test. En tot slot: ga nooit de deur uit zonder de juiste uitrusting. Voorbeeld: het vriesgedroogde kind (praktisch) voor de single parent en de power mints voor het geval je date een minder frisse adem heeft. Erg flauw allemaal, maar toch stiekem ook wel leuk (voor beide seksen) en vooral heel mooi vormgegeven. (ML)

De vrouwelijke helft van de bevolking heeft er reikhalzend naar uitgekeken: de nieuwste film van Hugh Grant. Grote kans dat het op een teleurstelling uitloopt of is gelopen, want Grant is niet meer de charmante, onhandige Engelsman, die zoveel vrouwenharten deed smelten. Na een drastische imagoverandering, waarbij zijn speelse haarlokjes het moesten ontgelden, is de nieuwe Grant in ‘About a boy’ een kortgeknipte berekenende klaploper, genaamd Will. Om de schok wat te verzachten hebben de makers van de film een flitsende, hippe website ontworpen als kennismaking. ‘Ontdek wat mannen echt denken’, prijst de site zichzelf aan. Ondertussen vallen verticale streepjes Will samen tot een compleet portret en klinkt een lui muzakje. Dé manier om het door schrijver Nick Hornby gecreëerde personage van de egocentrische vrijgezel te leren kennen blijkt een stoomcurcus ‘Hoe word ik een eikel en hoe houd ik de schijn op dat ik dat niet ben?’ Maak je keuze uit het speelse menu, dat op elke muisklik reageert als een kronkelende slang, en laat de gouden tips van Will tot je komen. Eén: doe het ‘life placement exam’. Stel eerst vast of je werkelijk bestemd bent voor het leven als single of is een huishouden met 2,5 kind in een Vinex-wijk toch meer iets voor jou? Twee: meet je ‘coolheidsgehalte’ in een speciaal daartoe ontwikkelde test. En tot slot: ga nooit de deur uit zonder de juiste uitrusting. Voorbeeld: het vriesgedroogde kind (praktisch) voor de single parent en de power mints voor het geval je date een minder frisse adem heeft. Erg flauw allemaal, maar toch stiekem ook wel leuk (voor beide seksen) en vooral heel mooi vormgegeven. (ML)

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.