Onderwijs

Weer uitstel tramlijn 19

De ingebruikname van tramlijn 19 wordt weer uitgesteld. Er is meer tijd nodig voor de voorbereiding en de bouw van de Sebastiaansbrug waarover de tram per december 2015 had moeten gaan rijden. Wethouder Lennart Harpe heeft de raadscommissie daar afgelopen week over geïnformeerd.


Volgens de provincie Zuid-Holland, de gemeente Delft en Stadsgewest Haaglanden kunnen de bouwwerkzaamheden niet in september 2014 beginnen vanwege de ingewikkelde bouw van de innovatieve tafelbrug. Voor een zorgvuldige voorbereiding en uitvoering is meer tijd nodig, aldus de gemeente.


De drie betrokken partijen voeren nog overleg over de nieuwe planning en de consequenties van de vertraging. Over een maand moet meer bekend zijn.


Stadsgewest Haaglanden reserveerde in 2000 al vijftig miljoen gulden voor een tramlijn naar de TU-wijk. Inmiddels is het tien jaar geleden dat de gemeente besloot de tram door het nieuwe Mekelpark te laten rijden.


Eind 2007 had de tram zijn eerste meters moeten afleggen, maar de Sebastiaansbrug en de Kapelsbrug bleken daar niet sterk genoeg voor. Ook waren er problemen met bodemvervuiling en kapvergunningen en zou de tram elektromagnetische velden opwekken die experimenten van de universiteit verstoren.

 

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.