Bij EWI is gisteravond opnieuw een stijgleiding van de verwarming gesprongen. De schade is kleiner dan vorige week, maar een deel van de hoogbouw kan weer niet worden verwarmd.

Ook nu is een gesprongen balg de boosdoener. De rubberen balgen moeten het uitzetten van de stijgleiding opvangen, op het moment dat er onder hoge druk heet water door naar boven stroomt.

Vorige week dinsdag sprong een balg op de zesde verdieping en liepen drie etages en de liftschachten vol water. Het gebouw werd ontruimd en de dag erna waren meerdere etages ontoegankelijk. De verwarming in de hoogbouw kon afgelopen maandag pas weer aan.

Gisteravond omstreeks elf uur scheurde een balg op de vijfde verdieping. Weer knapte de stijgleiding en ontstond er een lekkage. Volgens decaan Rob Fastenau valt de schade ditmaal mee. Een aantal kamers, hoeveel precies weet hij niet, op de vijfde, de vierde en de derde verdieping hebben waterschade. "Het meeste is gisteravond al schoongemaakt en mensen kunnen er gewoon werken. Alleen wie bijvoorbeeld een doos op de grond had staan, zal die nat aantreffen."

Ondanks de beperkte schade 'baalt' Fastenau van de problemen met de balgen. "Vijftien zijn al vervangen. We wachten op meer, maar die moeten uit de fabriek komen. Later vandaag hopen we helder te krijgen wanneer ze hier kunnen zijn." In de tussentijd staat de verwarming aan de oostkant van de hoogbouw uit.

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.