Overslaan en naar de inhoud gaan

Bij EWI is gisteravond opnieuw een stijgleiding van de verwarming gesprongen. De schade is kleiner dan vorige week, maar een deel van de hoogbouw kan weer niet worden verwarmd.

Ook nu is een gesprongen balg de boosdoener. De rubberen balgen moeten het uitzetten van de stijgleiding opvangen, op het moment dat er onder hoge druk heet water door naar boven stroomt.

Vorige week dinsdag sprong een balg op de zesde verdieping en liepen drie etages en de liftschachten vol water. Het gebouw werd ontruimd en de dag erna waren meerdere etages ontoegankelijk. De verwarming in de hoogbouw kon afgelopen maandag pas weer aan.

Gisteravond omstreeks elf uur scheurde een balg op de vijfde verdieping. Weer knapte de stijgleiding en ontstond er een lekkage. Volgens decaan Rob Fastenau valt de schade ditmaal mee. Een aantal kamers, hoeveel precies weet hij niet, op de vijfde, de vierde en de derde verdieping hebben waterschade. "Het meeste is gisteravond al schoongemaakt en mensen kunnen er gewoon werken. Alleen wie bijvoorbeeld een doos op de grond had staan, zal die nat aantreffen."

Ondanks de beperkte schade 'baalt' Fastenau van de problemen met de balgen. "Vijftien zijn al vervangen. We wachten op meer, maar die moeten uit de fabriek komen. Later vandaag hopen we helder te krijgen wanneer ze hier kunnen zijn." In de tussentijd staat de verwarming aan de oostkant van de hoogbouw uit.

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe