Campus

Watermanagement en bier

Kom je vers uit de OWee, een zomer vol terrassen, clubs en festivals achter de rug; valt het uitgaansaanbod met het begin van het collegejaar opeens praktisch stil in Delft. What to do?

Wat: Wereld Havendagen en de Wereld van het Witte de With Kwartier
Waar: Centrum Rotterdam
Wanneer: 5, 6 en 7 september en 13 en 14 september
Prijs: gratis
Partyprognose: 8,5

Dat is afkicken… Toch: niet getreurd, want wie écht op stap wil in Delft, kan getuige zijn van het eerste Stadsbal, op zaterdag 13 september in Theater De Veste. Moet je wel even de Taptoe Delft voor skippen, op 12 en 13 september, maar dat is dan ook alleen voor de die hard liefhebbers.

Klinkt trouwens wat tuttig misschien, zo’n Stadsbal, ís het niet. In navolging van Den Haag, waar het al jaren plaatsvindt in het Atrium van het stadhuis, kun je er los op dansstijlen als ballroom, latin, salsa, bachata, kizomba, zouk, tango en lindyhop.

Het is geen Maassilo, maar je bent wél meteen ingeburgerd. En een beetje schaven aan je danstechnieken is met het oog op de toekomst zo gek nog niet.

Eerlijk is eerlijk: het beste kun je de komende twee weekends gewoon lekker naar Rotterdam. Een beetje aankomend ingenieur wil de Wereld Havendagen niet missen. Je kunt er achter de schermen kijken bij diverse bedrijven in de haven- en maritieme sector, meevaren op excursies naar allerlei waterwerken (of naar ‘containers by night’, waar raffinaderijen in het donker opeens sprookjeskastelen lijken – tip!), of gewoon lekker rondstruinen langs alle terrassen en kraampjes.

Het programma is zo enorm, dat een route uitstippelen vooraf bittere noodzaak is, maar dan heb je wel een indrukwekkend staaltje ingenieurswerk in je rugzak.

Lekker stappen kun je er natuurlijk ook; feestjes te over. Tip: bemachtig zo snel mogelijk een plekje op de SS Rotterdam, waar het heerlijk loungen is bij dj Remon.

Na zoveel vakinhoudelijk vertier is niets leuker dan de Wereld van het Witte de With Kwartier, in de gelijknamige straat, een week later. Barretjes op straat, overal muziek, de galeries zijn open; de leukste uitgaansstraat van Rotterdam op zijn best en met heerlijke afterparty’s toe (leuk: NRC op vrijdag 12 september, van 22.00 tot 4.00 uur). Rondstruinen is het devies, en zien waar de wind je voert. Zo kom je wel bij van die eerste collegeweken. Of kom je in die eerste collegeweken bij van het stappen? Les 1 van studeren: alles zit ‘m in de balans. Iemand een biertje bij zijn studieboeken?

#

#

#

#

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.