Overslaan en naar de inhoud gaan

Ervaart u een hoge werkdruk aan de TU Delft? Ergert u zich aan de omgangsvormen of de klimatologische omstandigheden op kantoor? Delta is op zoek naar uw mening voor een serie verhalen over hoe het beter kan.

Uit de Medewerkersmonitor 2017 blijkt dat zes op de tien TU-medewerkers een hogere werkdruk ervaren dan ze wenselijk vinden. Ook vinden medewerkers dat er beperkte mogelijkheden zijn om hogerop te komen. Verder is er veel sprake van ongewenst gedrag zoals roddelen (25%), verbale agressie (11 %), pesten (8%) en discriminatie (8%). Bovendien ervaart ruim veertig procent het klimaat in het gebouw als onaangenaam.

Delta organiseert naar aanleiding van de Medewerkersmonitor rondetafelgesprekken en zoekt input. We zijn op zoek naar mensen die hierover willen meepraten of die medewerkers kennen die hier wat over te zeggen hebben: kritiek, maar vooral ook ideeën en best practices. Over deze gesprekken schrijven we een serie artikelen, die hopelijk bijdraagt aan het oplossen van knelpunten.

We beginnen met het thema 'werkdruk', daarna volgen onder meer 'omgangsvormen', 'loopbaanmogelijkheden', 'klimatologische omstandigheden' en 'promoveren aan de TU'. Suggesties voor andere thema's zijn welkom!

Mail uw reacties naar delta@tudelft.nl of neem contact op met hoofdredacteur a.i. Saskia Bonger 06-28557446 (@sbonger) of redacteur Connie van Uffelen 06-28557470 (@ConnievanU).

Zorgen over tekort op begroting

Universiteiten en studentenorganisaties maken zich zorgen over het gat in de onderwijsbegroting. “Alsof je je studentenkamer na je verhuizing voor de volgende bewoner als een enorme puinhoop achterlaat.”

Lees het artikel

Factory in a Day

Op 18 september zijn de resultaten getoond van Science: Factory-in-a-Day. In dit project is kennis verzameld die nodig is om fabrieksrobots intelligent te maken.

Lees het artikel

Humans of TU Delft

Meet Roy Bendor, Assistant Professor in the Faculty of Industrial Design.

Lees het artikel

North Sea expedition

The sea bed of the North Sea is mostly gravel, sand and mud. But how come some areas are more prolific or vulnerable than others? A team of scientists went on an expedition last summer to find out.

Lees het artikel

Pesten onder studenten

Het is de Week Tegen Pesten. Ondanks dat er nauwelijks cijfers zijn, is het volgens deze deskundige duidelijk dat ook in het hoger onderwijs wordt gepest.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe