Overslaan en naar de inhoud gaan
Wat komt er voor Pinksteren?

Pasen natuurlijk! Om alvast in de stemming te komen geef ik hier een simpel en lekker gerecht met ei en Noordzeegarnaal in de hoofdrol.

Je kunt dit gerecht maken als voor- of tussengerecht, maar met een frisse salade erbij volstaat het als een volledige maaltijd.

Ingrediënten (4 personen):

800 gr kruimelige aardappel; 200 ml karnemelk (op kamertemperatuur); 220 gr roomboter; 100 gr Noordzeegarnaal; 50 gr hazelnoot; 4 eieren; 20 gr zeekraal; 50 gr bieslook.

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Zet ze op in koud water met zout en kook ze helemaal gaar. Maak ondertussen een beurre noisette (hazelnootboter) door 100 gram van de roomboter in een pannetje te smelten en goudbruin te laten kleuren terwijl je constant roert met een garde. Zodra de boter goudbruin is en nootachtig begint te ruiken haal je de pan van het vuur af en voeg je nog 20 gram boter toe samen met de hazelnoten en een snufje zout. Blender met een staafmixer de hazelnootboter en zet opzij. Traditioneel gaan er geen hazelnoten door de beurre noisette, maar het past goed bij dit gerecht.

Kook de eieren vijf minuten in kokend water, laat ze schrikken en pel ze. Smelt de rest van de boter en snij de bieslook in fijne ringetjes. Zodra de aardappelen gaar zijn, stamp je ze met een pureestamper glad en voeg je de gesmolten boter en karnemelk toe. Maak de puree af met de bieslook en peper en zout.

Maak het bord op door te beginnen met de aardappelpuree. Plaats het gekookte ei erop en kruid het ei met een klein beetje grof zout. Maak nu met de zeekraal en de Noordzeegarnalen een nestje om het ei heen. Warm de hazelnootboter rustig op en maak het gerecht hiermee af.

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Lees het artikel

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Lees het artikel

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Lees het artikel

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

Lees het artikel

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe