Campus

Waarom je dit weekend op het Sint Agathaplein moet eten

Nog geen plannen voor het eten dit weekend? Dat komt goed uit, want het grootste openlucht foodfestival uit de streek, Delft Serveert, staat van vrijdag tot en met zondag op het Sint Agathaplein.

Het Fruithuisje staat dit jaar ook op Delft Serveert. (Foto: Delft Serveert)

DS 2016 4 gezellig.jpg


Het Sint Agathaplein is dit weekend omgetoverd tot groot terras waar allerlei Delftse restaurants een pop-up keuken opzetten. De menukaart is hetzelfde als in de restaurants. “We hebben vaste en wisselende deelnemers”, vertelt Daan Dekker van de Burgemeesters, de organisator van het festival. “Naast bekende Delftse restaurants als Betty Boop, Moodz en Les Copains, staan er delicatessewinkels met maar één product, zoals Of je worst lust.”


Delft Serveert 2016 - 1.jpg


Het foodfestival begon vijf jaar geleden op de Oude Delft. Sinds drie jaar vindt het plaats op het Sint Agathaplein bij het Prinsenhof. “We zullen hier niet snel weggaan”, aldus Dekker. “De kracht van het festival is de intimiteit van dit plein. Als we eventueel willen uitbreiden, kunnen we de Oude Delft erbij nemen.”


Delft Serveert 2016.jpg


Op het festival is meer te doen dan alleen eten. Zo is er op vrijdagavond een ondernemersborrel. “Daar kun je goed netwerken. En omdat we vijf jaar bestaan, hebben we op die avond een verrassing”, aldus Dekker. Op zaterdag is er muziek, geprogrammeerd door Steck. Onder ander Pat Smith van Splendid en Rapaille komen optreden. “Bijzonder is de theatershow The Food Experiment waar live wordt gekookt met afvalproducten van de supermarkt, om meer aandacht te krijgen voor voedselverspilling.” The Food Experiment is zaterdag van 17.00 tot  21.00 uur.


Om je warm te maken voor het festival hebben De Burgemeesters vlogs opgenomen, die zijn te zien op hun Facebookpagina


Roos van Tongeren / Redacteur

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.