Campus

[Voedselpolitie] Viva Italia?

Wekelijks testen Delta-redacteuren het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Dit keer bezoeken we Sapori Di Casa in Pulse.

Sapori di Casa is één van de twee nieuwe local heroes in Pulse. (Foto's: Marjolein van der Veldt)

Door Connie van Uffelen & Marjolein van der Veldt

Na het wonder van Turijn waar Juventus dankzij CR7 een plaats bij de laatste acht in de Champions League veilig stelde, móesten we wel een Italiaanse maaltijd nuttigen. En waar anders dan in Pulse, waar sinds kort een nieuwe local hero zit: Sapori Di Casa.

Restaurant: Sapori Di Casa
Dag: Woensdag 13 maart 2019
Tijdstip: 12:20
Maaltijd: Geroosterde kip met aardappelen en groenten (€7,50) & vegetarische pasta (€6,75).

Temperatuur
Geroosterde kip (3)
Wraak omdat we tijdens de ‘Week zonder vlees’ toch voor een kippetje kiezen? De thermometer tikt met hangen en wurgen 48 graden aan en dat is bij lange na geen voldoende. Maag en darmen zijn er een paar uur later daadwerkelijk slecht aan toe.
Pasta (5)
De pasta is met 53 graden iets warmer, maar ook niet echt dampend heet. Magertjes. De kaas is niet eens volledig gesmolten.

Structuur
Geroosterde kip (5)

Kennen jullie die slijmrage? Zo voelen de kippetjes ook een beetje aan, slijmerige draden met een rubberachtige binnenkant. En ondanks dat het menu een ‘roasted chicken’ beloofde, geloven we niet dat deze kip daadwerkelijk geroosterd is.
Pasta (6)
Tja, de pasta was gaar, maar het is een beetje zoeken naar de groenten. O, in de tomatensaus zit wat aubergine. Oké, het is inderdaad vegetarisch, maar daar is alles mee gezegd. We hadden hier iets meer van verwacht.

IMG_20190313_122613_Bokeh_0.jpg
Geroosterde kip? Lijkt ons sterk met een temperatuur van slechts 48 graden. 

Smaak 
Geroosterde kip (5)

Er ligt heel gezellig een miniatuurtakje tijm bij, maar het ontbreekt de kip aan verdere specerijen. Iets waar de groenten onder lijden, want die hadden best met iets minder zout gekund.
Pasta (5)
De pastasaus is best te nassen, daar niet van. Maar de saus is een beetje basic: tomatensaus met wat blokjes aubergine. We misten op zijn minst de verse Italiaanse tuinkruiden en waarom Goudse kaas in plaats van de fijngemalen Parmezaanse variant? De gemiddelde studentenpasta smaakt wat ons betreft beter.

Hoeveelheid/verhouding
Geroosterde kip (6)

Het lijkt in eerste instantie een vol bord, maar schijn bedriegt. We tellen zes aardappelpartjes, drie drumsticks, een plukje sla en een schep groenten. Twee uur later rammelen onze magen alweer.
Pasta (5)
We hebben nog een beetje trek als we weer weglopen en komen zo niet aan de twee á drie ons groenten per dag. Jammer.

Prijs/kwaliteit
Geroosterde kip (4)

Gezien de hoeveelheid én de kwaliteit is deze maaltijd gewoon te duur. Vooral als we tafelgenoten volle borden zien wegwerken van die andere nieuwkomer: Brothers in the Hood.
Pasta (4)
Het ontbreken van extra groenten en verse kruiden, na afloop nog trek hebben en een temperatuur die hoger mag. Voor €6,75 levert dat een onvoldoende op.

IMG_20190313_122558_Bokeh_0.jpg
De vegetarische maaltijd is een pasta zonder vlees én groenten…

Presentatie
Geroosterde kip (6)
Gelukkig hebben wij nog nooit een gevangenis van binnen gezien, maar we kijken wel naar Orange is the New Black. En dat is precies waar deze maaltijd ons aan doet denken: vier componenten verdeeld in verschillende vakjes. En pas op, niet buiten de lijntjes!
Pasta (6)
Kwak kwak. Daar had nog een mooi basilicumblaadje op gemogen. En misschien een lepel in plaats van een mes erbij? Voor het sap van de saus?

Ervaring:
Geroosterde kip (5,5)
Het loopt allemaal nog niet zo vlot, de bonrol is op en de dame achter de counter geeft ons per ongeluk een gratis gerecht mee. Rekenen we uiteraard netjes af, maar op dat bonnetje wachten we nog steeds…
Pasta (5)  
Als Sapori Di Casa ons ouderlijk casa was, zouden we niet zo vaak meer thuis gaan eten. Gezelliger kunnen we het niet, pardon elders wél, maken.

Eindoordeel
Geroosterde kip (5-)

Pasta (5)

We hebben dit nog niet eerder gedaan, maar omdat deze local hero pas een paar dagen geleden haar deuren opende, komen we een keertje terug voor een herkansing. Misschien wel op 10 april, want dan speelt Ajax in de kwartfinales thuis tegen Juventus.

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.