Overslaan en naar de inhoud gaan
TU Delft Delta Tastybox Voedselpolitie
De TastyBox in de Library. (Foto's: Marjolein van der Veldt)

Wekelijks test een Delta-redacteur het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Met een hongerige doch kritische blik recenseren we maaltijden.

Read in English

Door: Marjolein van der Veldt & Mirjam van der Ploeg

Restaurant: Tasty Box (Library)
Dag: Donderdag 29 november 2018
Tijdstip: 12.42
Maaltijd: Pasta Arrabiata

Zo vaak naar gekeken, maar nooit gedaan. Tasty Box, de automaat die binnen enkele minuten een warme maaltijd tevoorschijn tovert. De slogan, Tasty Box, the big mother always next to you, belooft veel goeds. De stoere Voedselpolitie durft het wel aan, we pakken zo’n box bij de lurven!

Temperatuur: 4
We porren de thermometer dwars door de verpakking heen, precies in het midden van de pasta. Met 57 graden zijn wij dik tevree. Totdat we de Oost-Duits uitziende verpakking vastpakken en ons verschrikt afvragen of we een ijsberg hebben geraakt. Eén van de zijkanten is koud, bijna bevroren. En koud is nooit goed, tenzij het om bier gaat.

Tastybox06_0.jpgDe temperatuur leek dik in orde. Totdat we onze romp in een ijsschots boorden... 

Structuur:  3
Als student verslonden we behoorlijk wat kant-en-klare maaltijden, dus we weten wat ons te wachten staat. Toch valt het vies tegen. Waar onze vorken redelijk soepel door de saus gaan, breken we de punten stuk op de pasta. Je hebt ongekookt, al dente (beetgaar) of doorgekookt. Dit is variant één: ongekookt. Zo vanuit de verpakking op je bord, dat kan iedere sjaars nog beter. 

Smaak:  5
De saus is iets te zout, maar eigenlijk best lekker. We proeven tomaatjes en zijn verrast door de perfecte gradatie van ‘pittig’. Helaas scoort de saus in combinatie met de pasta toch net geen voldoende.

Hoeveelheid/verhouding:  7
Als je ook de koude stukken pasta opeet en het hele bakje leeg krijgt, is het een prima lunch. Ook de verhouding tussen de saus en de pasta is prettig: door een overvloed aan saus, hoef je geen droge pasta te eten.

Prijs/kwaliteit:  6
Toegegeven, de TastyBox is niet zo duur. Voor 3,49 euro heb je een bakje pasta met rode saus voor je neus staan. Maar de kwaliteit laat dusdanig te wensen over, dat zelfs deze prijs nog aan de hoge kant is. The big mother always next to you?’ Think again. Als onze moeders zo zouden koken, zouden we wel twee keer denken om weer eens op bezoek te gaan.

Tastybox03.jpgEen hoopje penne, een beetje saus. We waren niet onder de indruk.

Presentatie: 3
Het blaadje basilicum dat het plaatje op het apparaat ons belooft, blijkt een leugen. Na het openen van het bakje, zien we een hoop penne met een goede hoeveelheid rode saus erover. Waar we regelmatig watertanden bij de aanblik van een maaltijd, houden we deze keer de kaken stijf op elkaar.

Ervaring: 5
Een warme maaltijd kopen uit een automaat gaat gepaard met verschillende emoties. Verbazing (kun je pasta uit een automaat kopen?!), hoop (op het plaatje ziet het er best wel oké uit!), verwarring (kun je écht pasta uit een automaat kopen?!) en angst (dit kan toch niet goed voor je zijn?). Het blijft een rare gewaarwording om na twee minuten wachten een warm bakje uit een automaat te zien schuiven. Voor wie geen zin heeft in interactie met een kassajuffrouw overigens een uitkomst.

Eindoordeel: 5-

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe