Campus

[Voedselpolitie] Goede voornemens

Wekelijks test een Delta-redacteur het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Met een hongerige doch kritische blik recenseren we maaltijden.

Deze week at de Voedselpolitie bij Poké Labs in Pulse. (Foto's: Marjolein van der Veldt)

Door Connie van Uffelen & Marjolein van der Veldt

Poké Labs verkoopt overigens veel meer dan alleen pokébowls.

Restaurant: Poké Labs
Dag: donderdag 10 januari 2019
Tijdstip: 11:45
Maaltijden: medium bowl met zalm, edamame, tofu, sla, komkommer en soja-sesamdressing (pescatarisch) en een medium bowl met avocado, edamame, tofu, sla, mango en spicy dressing (vegan).

Ook Delta begint met tal van goede voornemens aan het nieuwe jaar. De ene redacteur doet mee met de #dryjanuary hype, de ander staat inmiddels iedere dag in de sportschool. Gelukkig blijft de Voedselpolitie gewoon eten. Deze keer lekker gezond, bij Poké Labs.

Poké Labs is gesitueerd in de grote hal van Pulse.
Temperatuur

Pesca (-)
Koud gerecht = thermometer in de tas.

Vegan (9)
Voor een koud gerecht hoeven we de thermometer er eigenlijk niet bij te pakken… maar wacht! De rijst blijkt warm, dus komt onze vriend toch in actie. Het loopje van Pulse naar de Library is zodanig lang dat we een marge nemen, maar hij scoort ondanks de barre weersomstandigheden toch een behoorlijke 55 graden. We zijn onder de indruk!

De vegan pokébowl met romige avocado.
Structuur

Pesca (7-)
De zalm is lekker sappig met niet te grote en niet te kleine stukjes. De tofu is luchtig maar soms wat zompig na de flinke scheut soja-sesamdressing.

Vegan (8)
Hmm, die romige avocado. Dit is genieten met een zachte ‘G’ zou Guus Meeuwis zeggen. De edamame is knapperig en de sla is op één verlept blaadje na prima. De tofu valt vies tegen. En ja, we zijn bekend met de structuur van dit plantaardige goedje, maar de spons die we nu tussen onze kiezen fijnmalen scoort een onvoldoende. Gelukkig maakt de sappige mango veel goed!

De pesca bowl met sojabonen en komkommer ‘vers van het land’.
Smaak

Pesca (7-)
De zalm smaakte prima met de soja-sesamdressing. Helaas verdronken ook wat slablaadjes in deze topping. De sojabonen en komkommer smaakten als kwamen zij vers van het land.

Vegan (8)
Vanwege het zoet van de mango kiezen we voor de spicy dressing, een uitstekende beslissing! De smaak is onovertroffen en gaat ook uitstekend samen met de avocado, tofu en rijst. De slamelange past er minder goed bij.

Bij Poké Labs kies je voor een small, medium of large bowl.
Hoeveelheid/verhouding

Pesca (7)
Voor een medium pokébowl vinden wij dit een lekker ruime hoeveelheid. Prima. De verhoudingen waren goed, maar er had ietsje minder dressing over gemogen. Ietsje.
Vegan (8)
Heel verstandig kozen we voor de medium-variant. Gezond genoeg om aan onze januarivoornemens te voldoen én de magen ruim te vullen.

Op een formulier kruis je de gewenste ingrediënten aan.
Prijs/kwaliteit

Pesca (7)
Zalm is niet goedkoop. Voor de hoeveelheid die je bij een medium portie krijgt, kan de prijs er mee door.
Vegan (5)
€ 7,95 voor een bak met witte rijst en groenten vinden we een beetje veel. Die avocado is in verhouding namelijk veel goedkoper dan de zalm of garnalen die we ook konden kiezen. We nemen de proef op de som en shoppen online bij Albert Heijn. Voor alle ingrediënten (400 gram rijst, 150 gram slamelange, 155 gram edamame, 375 gram tofu, 1 avocado en 1 mango) zónder dressing betalen we € 7,88. Pokébowl for days! Misschien een oneerlijke vergelijking, maar we willen hiermee aantonen dat pokébowls niet goedkoop zijn.

 

De foto van de vegan bowl hadden we beter vooraf kunnen nemen…
Presentatie

Pesca (7)
De bowl ziet eruit zoals een pokébowl eruit moet zien. Alle ingrediënten zijn geëtaleerd in een mooi bakje, met zalm als water-in-de-mond topping.
Vegan (6)
Zonder dressing ziet de pokébowl er heel sexy uit. We voelen onszelf instant #influencers en #fitgirls. Met dressing lijkt de bowl meer op een gezonde kapsalon. Omdat we de maaltijd meenemen en er een deksel op drukken blijft er niet veel fotogenieks over.

Ervaring 7
We werden vlot geholpen, maar stuntelden een beetje met het principe. Kan aan ons liggen, we zijn ook de jongsten niet meer. Heel fijn is het to go principe waarbij je makkelijk een deksel op je bowl klikt. Nog een pluspunt is de vork en lepel ineen. Cormet, lezen jullie mee?

Eindoordeel
Zalm: 7
Vegan bowl: 7+

Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.