Campus

[Voedselpolitie] Franse broodjes en baby fruithap

Wekelijks test een Delta-redacteur het eten op de campus. Van de Aula tot X en alles daartussenin. Met een hongerige doch kritische blik recenseren we maaltijden.

Deze editie vertoefde Delta in BK City. (Foto's: Marjolein van der Veldt en Nina van Wijk)

Door Marjolein van der Veldt en Nina van Wijk

De Siberische beer trotserend, ploetert Delta’s voedselpolitie door de sneeuw die niet zal vallen. Het is donderdag, de dag waarvoor code geel is afgegeven en de NS van schrik een winterse dienstregeling hanteert. Even bar is onze zoektocht naar een geschikt restaurant. Na teleurstellingen bij twee Toastable-locaties, eindigen we in de F&B Corner (Cormet) bij Bouwkunde.

Restaurant: F&B Corner (locatie Bouwkunde)
Dag: Donderdag 31 januari 2019
Tijdstip: 12:11 uur
Maaltijden: Bol brie (€ 3,04), pain rustique carpaccio (€3,04), smoothie mango (€2,58) en een smoothie kokos (€2,58).

Temperatuur (-)
Geeft het voedsel geen warmte af, dan prikken wij onze thermometer er niet in.

Structuur
Bol brie (8)

De eerste hap in een kant-en-klaar broodje is altijd spannend, maar deze verblijdt. Het broodje smaakt krakend vers en krokant, wat samen met walnoten een goede tegenhanger biedt tegen de romige brie. Er wandelen nog een paar blaadjes verdwaalde ijsbergsla tussendoor, maar die hadden misschien beter op de Noordpool kunnen blijven.
Pain rustique carpaccio (7)
Ernaar kijken is leuk, erin bijten iets minder. De Pain rustique ziet er fraai uit, maar blijkt een taaie hap. De carpaccio wint de dag, in een prachtig rood jasje voelt het mals en sappig tussen de kiezen.

Smoothie mango (9)
De smoothie is glad en niet te dik en drinkt goed weg door een helaas niet-zo-milieuvriendelijk rietje.
Smoothie kokos (5)
Een beetje te waterig voor onze smaak en daarnaast vindt deze redacteur het rietje ook niet-zo-chill.

IMG_20190131_122347756.jpgVermist! Blaadjes ijsbergsla.

Smaak 
Bol brie (6,5)
De smaak van het broodje is verrassend, maar helaas niet positief. De zoute smaak van de basilicumpesto overheerst de romige brie volledig. Een veilige keus kan saai zijn, maar toch raden we Cormet aan de volgende keer voor honing te kiezen. De bruine bol met zaadjes past daarentegen wel goed bij de brie.

Pain carpaccio (8)
Goddelijk! De carpaccio is mals, de Parmezaanse kaas is goed van smaak en dankzij het dunne laagje pesto met rucola is er al snel niets meer van dat rustieke verhaal over.
Smoothie mango (9)
De mango smoothie smaakt precies zoals je verwacht: naar mango. Een tropische smaak op een deprimerende winterdag.
Smoothie kokos (8)
Altijd al eens een babyhapje willen proberen? Dit is je kans! Deze smoothie is identiek aan baby’s eerste fruithapje banaan. En ja, we spreken hier uit ervaring 😉

IMG_20190131_122330.jpg
De smoothie kokos had veel weg van baby’s eerste fruithapje. 

Hoeveelheid/verhouding
Bol brie (8)
Flinke bol + flink veel brie = een goed gevulde maag. Al valt aan het plukje ijsbergsla geen eer te behalen. Was het Albert Heijn moestuintje soms over de datum?
Pain carpaccio (8)
Het enige probleem met dit broodje? Het was zo lekker dat we meer wilden!
Smoothie mango (7)
Deze smoothie is qua structuur iets dikker dan de kokosvariant en vult aanzienlijk beter.
Smoothie kokos (5)
Deze variant is te waterig om er echt vol van te raken.

Prijs/kwaliteit
Bol brie (8)
Het broodje vult goed en is dik belegd, op de ijsbergsla na dan. Voor een prijs van €3,05 is dat niet slecht.

Pain carpaccio (9)
We weten niet of dit gebruikelijk is, maar op deze Cormet-locatie worden de broodjes zeer rijkelijk belegd. Met een lading carpaccio waar Neerlands eerste carpacciobar jaloers op zou zijn, voelt het een beetje alsof we de gevangenis mogen verlaten zonder te betalen.
Smoothie mango (6,5)

De hoeveelheid van de smoothie is goed, maar €2,70 is  aan de hoge kant voor een beker gepureerde diepvriesmango.
Smoothie kokos (6,5)
We waren gewaarschuwd, maar voelen ons toch een beetje bedrogen. De smoothie kokos heeft meer weg van bananensap aangelengd met kokoswater. Het is als valsspelen tijdens Expeditie Robinson.

IMG_20190131_122315.jpgOngebruikelijk? Op deze Cormet-locatie worden de broodjes zeer rijkelijk belegd.
 

Presentatie
Bol brie (7)
Een cocktailprikker fleurt het geheel op, hoewel die natuurlijk direct in de (ongescheiden) prullenbak verdwijnt en overbodig is. Het kartonnen bakje probeert je te motiveren met de quote “Enjoy the good life!”.

Pain carpaccio (7)
We willen het even over de naam hebben. Pain rustique klinkt als een Franse picknick, maar voor ons is zo’n broodje carpaccio gewoon heel Italiaans. Daarom stellen we graag een naamswijziging voor: pane rustica. Prego!
Smoothie mango (7)
De smoothie zit in een plastic, niet-recyclebare beker met deksel. Ook hier probeert Cormet een positieve boodschap te geven door er een smiley bovenop te plakken. Zijn we al vrolijk?

Smoothie kokos (7)
Net zo makkelijk als de verpakking: zie hierboven.

IMG_20190131_124233.jpgOp de faculteit Bouwkunde werd het afval op 31 januari nog niet gescheiden ingezameld.
 

Ervaring (7.5)
De medewerkers zijn behulpzaam en het restaurant biedt meerdere vegetarische opties. Een minpunt is de opzet van deze locatie: onduidelijk en niet echt gebruiksvriendelijk. Zo zijn er twee counters, maar weten we niet waar we moeten afrekenen. Toch schuiven we hier graag nog eens aan. De vrolijke lampjes, planten en kleurrijke meubels zorgen voor een fantastische sfeer.  

Eindoordeel:
Bol brie: 7,5
Pain carpaccio: 8-
Smoothie mango: 7,5

Smoothie kokos: 6,5
 

Scoreboard:

  1. Worst van Chorizos & CO (8+)
    Gadogado van Warung (8+)
  2. Burger van Chorizos & CO (8)
    Couscous van de Couscous Bar (8)
    Burrito van‘t Je van het Loket (8)
Nieuwsredacteur Marjolein van der Veldt

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

m.vanderveldt@tudelft.nl

Comments are closed.