Vlag halfstok bij 3mE

De studente die zondag door een val in de Nieuwe Haven is overleden is Wu Jing. Zij volgde de master systems and control. Bij 3mE hangt de vlag halfstok.

Wu Jing, geboren in 1990 in China, begon in 2014 met de masteropleiding marine technology maar stapte in het eerste halfjaar over naar de master systems and control. Wu Jing was bijna klaar om te beginnen aan een literatuurstudie en haar afstuderen.

De TU Delft meldt dat haar medeleven uitgaat naar haar familie, vrienden, medestudenten en een ieder die haar dierbaar was. Zij wenst hen allen veel sterkte.

In de hal van de faculteit komt een condoleanceregister te liggen.

Lees ook: Delftse studente overleden na val in water

Zorgen over tekort op begroting

Universiteiten en studentenorganisaties maken zich zorgen over het gat in de onderwijsbegroting. “Alsof je je studentenkamer na je verhuizing voor de volgende bewoner als een enorme puinhoop achterlaat.”

Factory in a Day

Op 18 september zijn de resultaten getoond van Science: Factory-in-a-Day. In dit project is kennis verzameld die nodig is om fabrieksrobots intelligent te maken.

Humans of TU Delft

Meet Roy Bendor, Assistant Professor in the Faculty of Industrial Design.

North Sea expedition

The sea bed of the North Sea is mostly gravel, sand and mud. But how come some areas are more prolific or vulnerable than others? A team of scientists went on an expedition last summer to find out.

Pesten onder studenten

Het is de Week Tegen Pesten. Ondanks dat er nauwelijks cijfers zijn, is het volgens deze deskundige duidelijk dat ook in het hoger onderwijs wordt gepest.