TU Delft Delta OWee of life
OWee of life: een real life soap over groepje 181

Uitpuilende rugzakken, groepjes uitgelaten eerstejaars en heel veel fietsen: de OWee is weer begonnen!

Op zondag trapt de OWee af met het Schie-diner en parade. Voor het tweede jaar op rij een straatparade, maar wel met een nieuwe route. Langs de Schie verzamelen de kersverse groepjes zich om aan lange tafels barbecue te eten. Tijdens het eten komt de parade langs. De verenigingen hebben hun best gedaan: een skatebaan op wielen, een zwembad, grote tennisrackets, hele roeiboten en veel live muziek. Virgiel, die niet actief aanwezig mag zijn bij de parade vanwege het ontgroeningsincident, is ‘afwezig’ door helemaal in het wit mee te lopen.

Delta volgt deze week groepje 181. Zij zijn van de studie Molecular Science & Technology. Dat betekent dat ze niet alleen in Delft, maar ook in Leiden les hebben. “We hebben dus veel introducties”, vertelt Sue. “Vorige week vrijdag begon het Eerstejaarsweekend, aansluitend de El Cid (de introductieweek van Leiden, red.), nu de OWee en als het even meezit hierna een introductie van een studentenvereniging.” Hoe ze dat volhoudt? “Gewoon doorgaan!” “En af en toe thuis slapen”, vult Saskia aan.

Bekijk de hele videoreportage van groepje 181 hier:

All bateries on deck

The shipping industry wishes to become greener. But how? Two TU Delft students have kick-started a transition towards maritime electrical transport.

Dit doet WijWonen, de huurdersorganisatie van Duwo

Huurdersorganisatie WijWonen wordt geleid door een studentbestuur. Zij zoekt nieuwe leden. Wat doet WijWonen zoal?

Meten en regelen in de protonenkliniek

Protonenkliniek HollandPTC (Holland Protonen Therapie Centrum) opent begin volgend jaar. Delta kreeg alvast een rondleiding.

Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen 4.400 keer ondertekend.

Herinnering aan Bogaerts

Universiteitshistoricus Abel Streefland schrijft een In Memoriam over hoogleraar geodesie Theo Bogaerts, die vorige maand overleed.