Overslaan en naar de inhoud gaan
TU Delft Delta
OWee of life: een real life soap over groepje 181

De OWee is nog niet helemaal voorbij, maar toch zijn veel eerstejaars al naar huis of hun nieuwe vereniging. Zo ook bij groepje 181.

 

De dag begint met ontbijt, waar niet iedereen komt opdagen. “Het sportfeest bij Proteus gisteren was heel erg goed”, vertelt Nick. “Ik had wel wat uur nodig om bij te komen.” Bij de sport- en cultuurmarkt die volgde was hij wel aanwezig. “En nu twijfel ik over mijn keuze. Ik ga naar Virgiel, maar de zweefvliegvereniging klinkt eigenlijk ook wel heel tof.”

’s Avonds was er een groot scherm voor de aula gezet, waar je vanaf het gras op de bibliotheek naar kon kijken. Helaas zat dit snel vol en moesten veel mensen op de trap zitten. En na de film? “Er is een schuimfeest bij Jansbrug”, vertelt Siebe. “En minicriminele bij de Zaak. Dat is een soort carnaval.” Het groepje is niet helemaal compleet. “Een paar zijn al naar huis om zich voor te bereiden op de KMT.” En zullen ze elkaar nog wel eens zien? “Maar natuurlijk! We studeren hetzelfde en zien elkaar elke dag in de collegezaal!”

All bateries on deck

The shipping industry wishes to become greener. But how? Two TU Delft students have kick-started a transition towards maritime electrical transport.

Lees het artikel

Dit doet WijWonen, de huurdersorganisatie van Duwo

Huurdersorganisatie WijWonen wordt geleid door een studentbestuur. Zij zoekt nieuwe leden. Wat doet WijWonen zoal?

Lees het artikel

Meten en regelen in de protonenkliniek

Protonenkliniek HollandPTC (Holland Protonen Therapie Centrum) opent begin volgend jaar. Delta kreeg alvast een rondleiding.

Lees het artikel

Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen 4.400 keer ondertekend.

Lees het artikel

Herinnering aan Bogaerts

Universiteitshistoricus Abel Streefland schrijft een In Memoriam over hoogleraar geodesie Theo Bogaerts, die vorige maand overleed.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe