TU Delft Delta OWee of life
OWee of life: een real life soap over groepje 181

Van homobingo tot preigevecht en chillen in de zon - dit was de dinsdag van de OWee.

Veel eerstejaars hebben zich al ingeschreven bij een vereniging.

“Ik ga bij Yeti, de klimvereniging”, vertelt Saskia van groepje 181. “Doordat ik MST doe, studeer ik ook in Leiden. Daar ga ik bij een studentenvereniging en in Delft ga ik bij Krashna Musika”, aldus Lywke. Sylvie heeft zich ingeschreven bij de beide roeiverenigingen, Laga en Proteus. “Maar er is een loting, dus ik weet nog niet of ik erbij zit, maar ik hoop het wel.”

Voor de twijfelaars vond het presidentenforum plaats. Tijdens dit debat tussen de voorzitters van de verenigingen, kwamen de Zwervers de orde verstoren met een zwaardgevecht.

All bateries on deck

The shipping industry wishes to become greener. But how? Two TU Delft students have kick-started a transition towards maritime electrical transport.

Dit doet WijWonen, de huurdersorganisatie van Duwo

Huurdersorganisatie WijWonen wordt geleid door een studentbestuur. Zij zoekt nieuwe leden. Wat doet WijWonen zoal?

Meten en regelen in de protonenkliniek

Protonenkliniek HollandPTC (Holland Protonen Therapie Centrum) opent begin volgend jaar. Delta kreeg alvast een rondleiding.

Duizenden handtekeningen onder petitie lager collegegeld

Halveer het collegegeld voor alle studenten, zegt de Landelijke Studentenvakbond, en niet alleen voor eerstejaars. Een petitie die daartoe oproept, is intussen 4.400 keer ondertekend.

Herinnering aan Bogaerts

Universiteitshistoricus Abel Streefland schrijft een In Memoriam over hoogleraar geodesie Theo Bogaerts, die vorige maand overleed.