Overslaan en naar de inhoud gaan
Na een schietpartij in een Utrechtse tram waarbij zwaargewonden vielen, houden de universiteit en de hogeschool hun deuren gesloten op een aantal locaties.
Studenten en medewerkers van de universiteit en hogeschool in Utrecht krijgen het advies om binnen te blijven. (Foto: Wikimedia Commons)

Na een schietpartij in een Utrechtse tram waarbij doden en gewonden vielen, houden de universiteit en de hogeschool hun deuren gesloten op een aantal locaties.

Read in English.

Net als de gemeente Utrecht waarschuwen universiteit en hogeschool studenten en personeel om de gebouwen niet te verlaten en voorlopig niet naar de instelling te komen. De studenten van de HU worden opgeroepen “om niet in paniek te raken en kalm te blijven en verdere berichtgeving af te wachten”, meldt nieuwssite DUB, die sinds 12.00 uur verslag doet via een liveblog.

Het Universitair Medisch Centrum Utrecht heeft het calamiteitenhospitaal in De Uithof opengesteld voor de slachtoffers van de schietpartij in de wijk Kanaleneiland. Daar werd vanochtend rond kwart voor elf geschoten in een tram, meldt de NOS in een liveblog.

De politie houdt rekening met een terroristisch motief. Het dreigingsniveau voor de provincie  Utrecht is opgevoerd naar 5, het hoogste niveau. De politie is bezig met een klopjacht op de dader(s) en heeft inmiddels een signalement verspreid van een verdachte.

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is vanwege de schietpartij voorlopig stilgelegd. Een verkiezingsdebat dat vanavond gepland stond bij Erasmus Universiteit Rotterdam gaat daarom niet door, meldt Erasmus Magazine.

HOP, Steffi Weber

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe