Uitvoering Matthäus Passion

Ruim honderd musici van studentenorkest Krashna Musika speelden afgelopen zaterdag 8 april in de Aula de traditionele Matthäus Passie van Johann Sebastian Bach.

Het orkest stond onder leiding van de professionele dirigent Ruben de Grauw. De muzikanten, verdeeld over twee orkesten en twee koren, doen tientallen studies: van architectuur tot conservatorium, en hebben één gemeenschappelijke deler: hun passie voor muziek. Met behulp van de Nederlandse boventiteling in de zaal kon het publiek de verhaallijn goed volgen.

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.