Uitvoering Matthäus Passion

Ruim honderd musici van studentenorkest Krashna Musika speelden afgelopen zaterdag 8 april in de Aula de traditionele Matthäus Passie van Johann Sebastian Bach.

Het orkest stond onder leiding van de professionele dirigent Ruben de Grauw. De muzikanten, verdeeld over twee orkesten en twee koren, doen tientallen studies: van architectuur tot conservatorium, en hebben één gemeenschappelijke deler: hun passie voor muziek. Met behulp van de Nederlandse boventiteling in de zaal kon het publiek de verhaallijn goed volgen.

Waar doen we het voor?

Columnist Kim Lan Jong Baw vraagt zich soms af waarom ze doet wat ze doet. Ze krijgt nieuwe energie van idealistische, passievolle en ambitieuze ingenieurs. Haar tip: doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count.

How to educate entrepreneurs

Researcher and Delta Lab blogger Frido Smulders wonders how a university can really teach student entrepreneurs to think out of the proverbial box.

Popronde Delft

Vanavond is het rondreizende muziekfestival Popronde in Delft. Met veel bandjes in cafés, restaurants, een platenzaak én een rondvaartboot.

Watching DNA proteins in action

How does a cell coil two metres of DNA into compact chromosomes? PhD student Jorine Eeftens revealed a part of the mystery.

Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Wat zien studenten daarvan terug?