Campus

Uit de kunst Thomas de Boer

Geboortejaar: 1991
Studie: Werktuigbouwkunde, bachelor (2015); na een tussenjaar verder met een master.
Cursus: Elektrische gitaar, basgitaar, zang pop/rock, drums individueel, piano klassiek, trompet, fotografie, houtbewerken.

br />
Waar, bij wie: Unit cultuur (S&C), diverse docenten.

Waarom zoveel cursussen?
“Ik pak redelijk snel dingen op en vind het leuk om zoveel mogelijk uit te proberen. Sommige dingen, zoals piano- en gitaarspelen, deed ik al eerder, maar trompet en drums nog niet. Het is nieuwsgierigheid naar wat ik kan en naar wat andere muzikanten doen. Handig om te weten als je samenspeelt. Als ik jam met mensen van Sint Jansbrug, kan ik invallen als er bijvoorbeeld geen basgitarist is.”

Blink je ergens in uit?
“Ik denk dat ik meer uitblink door mijn veelzijdigheid dan mijn expertise.”

Wat leveren de lessen je op?
“Ik vind het interessant om te zien hoe docenten lesgeven. Iedere docent geeft je op zijn eigen manier muziektheorie mee. Ik heb heel veel geleerd. Bovendien kun je met verschillende docenten een prettig gesprek voeren. Er zit ook een sociaal aspect aan de cursussen.”

Hou je het allemaal een beetje bij?
“Dat valt niet mee. Je moet afwisselen, als je zoveel doet. Ik sta nu op het punt om mij toe te leggen op zang en gitaar. Die combinatie is makkelijk te leggen. Daarnaast zal ik altijd piano blijven spelen.”

Fotografie?
“Dat deed mijn vader veel vroeger. Ik hield mij er niet zo mee bezig. Op een gegeven moment trok mij dat toch. Bij S&C heb ik de basisprincipes onder de knie gekregen. Daar heb ik veel aan gehad. Ik ben zelf heel technisch, maar hier heb ik geleerd om over mijn composities na te denken, een verhaal te vertellen met mijn foto’s.”

Je werkt ook bij S&C?
“Als freelancer verzorg ik de licht- en geluidstechniek. Ik ben daar ooit bij Aangeschoten Wild mee begonnen. Eigenlijk heb ik daarin het meest geleerd, vooral over mijzelf. Je bent bezig met klanten, collega’s, dat moet je allemaal verbinden. Ik heb nu mijn eigen bedrijf.”

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.