The TU Delft Solar Boat

Seen here is the TU Delft Solar Boat that was designed for the DONG Energy Solar Challenge, the World Cup for solar powered boats. The photo was taken in Sneek, in Southwest Friesland, on July 2.

/p>

A truly multidisciplinary effort, the team that worked on the boat comprised thirty-two members from across eight faculties of the university.

In July, the team also attended the Solar1, a solar boat championship hosted in Monaco. Though the team did not win at either event, they hope to continue on their innovation and participate again in the next championship.

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.