Trump victorious

Early on Wednesday morning, Hillary Clinton conceded the presidential election to Donald Trump after a near two year-long campaign.

Heading into the election on Tuesday, November 8, 2016, most polls were predicting a comfortable Clinton victory in both the popular vote and the Electoral College. In the United States, the presidential election is determined by the Electoral College, a body of electors who represent each state, rather than a majority in a national election. Earlier this morning, Trump obtained the 270 votes needed to win.

"I really don't know what to say," said Holly Robbins, an American PhD candidate in Industrial Design Engineering (IO.) The results were surprising to many Americans living abroad, who overwhelmingly supported Clinton.

Final results are expected to come in throughout the day, including the outcomes of a number of House and Senate races. Republicans were predicted to maintain their majority in both chambers.

Waar doen we het voor?

Columnist Kim Lan Jong Baw vraagt zich soms af waarom ze doet wat ze doet. Ze krijgt nieuwe energie van idealistische, passievolle en ambitieuze ingenieurs. Haar tip: doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count.

How to educate entrepreneurs

Researcher and Delta Lab blogger Frido Smulders wonders how a university can really teach student entrepreneurs to think out of the proverbial box.

Popronde Delft

Vanavond is het rondreizende muziekfestival Popronde in Delft. Met veel bandjes in cafés, restaurants, een platenzaak én een rondvaartboot.

Watching DNA proteins in action

How does a cell coil two metres of DNA into compact chromosomes? PhD student Jorine Eeftens revealed a part of the mystery.

Wat merken studenten van 206 miljoen extra?

Volgend jaar krijgen universiteiten en hogescholen voor het eerst extra geld dankzij het afschaffen van de basisbeurs. Het gaat om 206 miljoen euro, blijkt uit de nieuwe Rijksbegroting. Wat zien studenten daarvan terug?