De faculteit Technische Natuurwetenschappen wil een overeenkomst voor meer samenwerking tekenen met de Leidse faculteit Wiskunde en Technische Natuurwetenschappen.

,,Het is niet zo dat de faculteiten vetorecht krijgen op elkaars strategie. We worden niet één organisatie. Maar vrijblijvend is ook zeker niet het juiste woord voor de nieuwe regeling. We doen niet aan papier schuiven, het gaat om de formalisering van een serieuze samenwerking'', aldus dr. Paul Scholte, secretaris van het managementteam van TNW.De 'Gemeenschappelijke regeling TU Delft en Universiteit Leiden' breidt de reeds lang bestaande samenwerking in de biotechnologie uit tot de hele faculteit. Een ontwikkeling die al een paar jaar loopt, aldus Scholte. ,,Er zijn inmiddels gezamenlijke werkgroepen op bepaalde onderzoeksthema's en we hebben al een echt gezamenlijke opleiding: life science & technology.''Nieuw is dat de faculteiten rekening gaan houden met elkaars strategie. Delft is bijvoorbeeld om advies gevraagd over het recente strategische plan voor de Leidse faculteit. Omgekeerd heeft Leiden inzage gehad in het Delftse concept voor de onderzoeksstrategie (de portfolio). Scholte: ,,Voor partners is het belangrijk dat een van de twee niet iets schrapt wat belangrijk is voor de ander.''Ook nieuw is het 'gemeenschappelijk beraad'. De twee decanen en twee collegeleden zullen elk kwartaal overleggen over zaken als gemeenschappelijke opleidingen, onderzoeksthema's, kwaliteitsbeleid, benoemingen en samen inkopen doen.Zodra positief advies van de ondernemingsraad binnen is, zullen de collegevoorzitters Nico de Voogd en Loek Vredevoogd de regeling ondertekenen.

Win a solar power bank by subscribing to our newsletter

During the OWee, Delta asked participants to subscribe for the newsletter and win a Waka-Waka solar power bank. One power bank still remains. Find out how you can win it.

Hulp bij trauma's

Ook medewerkers van de TU Delft zijn soms betrokken bij schokkende gebeurtenissen, zoals de zelfdoding van een naaste of de aanslag in Nice. Zij zoeken hulp bij bedrijfsmaatschappelijk werk.

Hitte in de Hofstad

Honderdtwintig Haagse huishoudens doen mee aan onderzoek naar hitte in de Hofstad.

Van Nuna naar scootmobiel

De Scoozy moet de ingeslapen scootmobielmarkt een nieuwe impuls geven. Oud-Nuna-kampioen Job van de Kieft is één van de breinen achter de start-up.

Millennials en het milieu

Millennials houden van reizen en vliegen graag de hele wereld over. TBM-promovendus Oscar Kraan spreekt zijn generatiegenoten aan op hun morele verantwoordelijkheid. In hun eigen belang.