Overslaan en naar de inhoud gaan

De Technische Hogeschool Rijswijk verhuist de komende jaren in haar geheel naar de campus van de TU. Maximaal vijfhonderd studenten uit de eindfase van de vier Rijswijkse hbo-studies verhuizen in september 2001 naar de Delftse campus.

Het jaar daarop komt de gehele technische hogeschool naar Delft over. Minister Hermans heeft een verzoek daartoe van de TH Rijswijk, ondersteund door de TU, ingewilligd.De verhuizing komt voort uit het samenwerkingsverband van de TU met de hogescholen van Rijswijk, Rotterdam en Den Haag. De verplaatsing naar Delft van de technische opleidingen van Den Haag en Rotterdam is nu onderwerp van onderhandelingen.De precieze nieuwe locatie van de Rijswijkse hbo-vestiging staat nog niet vast. Het Delftse college van bestuur denkt aan de Kanaalweg 2b, die vrijkomt door de concentratie van de faculteit TBM. Maar ook de agrarisch georiënteerde Hogeschool Delft is geïnteresseerd in dat gebouw.De komst van de TH Rijswijk naar Delft maakt de wederzijdse overstap tussen hogeschool en universiteit gemakkelijker. Het is wel de bedoeling dat de TH zelfstandig blijft. De naamgeving na de verhuizing zou een probleem kunnen zijn, geeft een woordvoerder van de TH Rijswijk toe. ,,TH Rijswijk kan dan niet meer, maar we zijn niet van plan de naam TH Delft te gaan voeren. Dat zou alleen maar verwarring wekken.''De beide medezeggenschapsorganen van de TU zijn niet in de verhuizing gekend. De studentenraad laat weten 'boos en teleurgesteld' te zijn. In de samenwerkingsovereenkomst van begin dit jaar was alleen melding gemaakt van de komst van een niet nader ingevulde 'hbo-dependance' op de campus. ,,Het college heeft ons verzekerd de samenwerking pas nader in te vullen als beide medezeggenschapsorganen geïnformeerd waren'', aldus voorzitter L.A. Schreuder. ,,Vorige week kregen we nog te horen dat er geen nieuws was.''De studentenraad vreest dat het verschil tussen universitaire en hbo-bachelors verwatert als de beide instellingen tegen elkaar aankruipen. Bovendien voorziet de raad problemen bij de de huisvesting van de hbo-studenten in Delft.

Maximaal vijfhonderd studenten uit de eindfase van de vier Rijswijkse hbo-studies verhuizen in september 2001 naar de Delftse campus. Het jaar daarop komt de gehele technische hogeschool naar Delft over. Minister Hermans heeft een verzoek daartoe van de TH Rijswijk, ondersteund door de TU, ingewilligd.De verhuizing komt voort uit het samenwerkingsverband van de TU met de hogescholen van Rijswijk, Rotterdam en Den Haag. De verplaatsing naar Delft van de technische opleidingen van Den Haag en Rotterdam is nu onderwerp van onderhandelingen.De precieze nieuwe locatie van de Rijswijkse hbo-vestiging staat nog niet vast. Het Delftse college van bestuur denkt aan de Kanaalweg 2b, die vrijkomt door de concentratie van de faculteit TBM. Maar ook de agrarisch georiënteerde Hogeschool Delft is geïnteresseerd in dat gebouw.De komst van de TH Rijswijk naar Delft maakt de wederzijdse overstap tussen hogeschool en universiteit gemakkelijker. Het is wel de bedoeling dat de TH zelfstandig blijft. De naamgeving na de verhuizing zou een probleem kunnen zijn, geeft een woordvoerder van de TH Rijswijk toe. ,,TH Rijswijk kan dan niet meer, maar we zijn niet van plan de naam TH Delft te gaan voeren. Dat zou alleen maar verwarring wekken.''De beide medezeggenschapsorganen van de TU zijn niet in de verhuizing gekend. De studentenraad laat weten 'boos en teleurgesteld' te zijn. In de samenwerkingsovereenkomst van begin dit jaar was alleen melding gemaakt van de komst van een niet nader ingevulde 'hbo-dependance' op de campus. ,,Het college heeft ons verzekerd de samenwerking pas nader in te vullen als beide medezeggenschapsorganen geïnformeerd waren'', aldus voorzitter L.A. Schreuder. ,,Vorige week kregen we nog te horen dat er geen nieuws was.''De studentenraad vreest dat het verschil tussen universitaire en hbo-bachelors verwatert als de beide instellingen tegen elkaar aankruipen. Bovendien voorziet de raad problemen bij de de huisvesting van de hbo-studenten in Delft.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.

Lees het artikel

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

Lees het artikel

Accu van zonnewagen eindelijk in Darwin

Geen vliegtuigmaatschappij durfde de batterij van de zonnewagen van het Nuon Solar Team mee te nemen. Afgelopen woensdag arriveerde hij dan toch. ‘Nu gaan we knetterhard werken en de wagen testen.’

Lees het artikel

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Lees het artikel

Klaar met declaratiegedrag universiteiten

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Bussemaker.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe