Teamgeest: DSZ Wave dames 1

Coach: Fieke Grooters
Woordvoerders: Fieke Grooters, Merel Toussaint
Niveau: Competitieteam in wording

Actief"We zijn een klein, maar heel actief groepje.

We spelen in de studentencompetitie, aangevuld met wat beginnende heren. Tijdens die toernooien is de sfeer vrij los. De spelregels worden wel nageleefd, maar de verhouding tussen mannen en vrouwen is niet zo belangrijk. In juni willen we - als damesteam - meedoen aan het GNSK."

Sociale binding"We hangen na een training aan de bar en gaan wel eens met zijn allen eten of naar een World League-wedstrijd kijken. En we zijn begonnen met een droogtraining op muziek. Dat geeft meer sociale binding, op het 'land' heb je wat makkelijker contact met elkaar."

Doelstelling"Wij zijn erg bezig met het promoten van ons team, zowel bij de zwemafdeling van Wave als onder de studentenpopulatie. We hebben nog een paar meiden nodig om officiële competitie te mogen spelen. We willen komend seizoen op laag niveau instromen en dameswaterpolo op de kaart zetten in Delft. Laten zien dat wij er ook zijn. Dat wij met zijn allen echt een doel voor ogen hebben maakt het leuk."

Echte stoere sport"Als je kunt lopen en balgevoel hebt, kun je allerlei balsporten beoefenen. Bij waterpolo heb je ook nog zwemconditie nodig en kracht. Dat maakt het bijzonder. Het is geen standaardsport voor meisjes, daarom zijn we trots om te zeggen dat we waterpoloën. Een echte stoere sport, niet voor meiden die opgeven!"

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.