Teamgeest

TRAINER/COACH: Benjamin Mul
WOORDVOERDERS: Larissa Nagtegaal, Ruben Buno Heslinga
NIVEAU: Derde/vierde reserveklasse

Teamkarakteristiek"We zijn een super hecht team. Met een aantal nieuwkomers erbij zijn we snel naar elkaar toegegroeid. In de zaal zijn we gepromoveerd, op het veld staan we bovenaan. Met vijf heren van gemiddeld 1.97 meter worden de tegenstanders bij voorbaat geïmponeerd. In Benjamin hebben we een coach die er altijd staat. Een echte motivator."

Gezelligheid of prestatiedrang?"Fifty fifty. Eerst trainen, daarna gezelligheid. Er zijn ook teamuitjes. De dames zijn pas nog naar de sauna geweest en hebben een high tea gehouden."

Rituelen"Een oud-speler neemt altijd biershampoo voor ons mee uit Tsjechië. Met deze shampoo en een kannetje bier gaan de heren onder de douche. Gebeurt alleen na een overwinning. Een ander ritueel is het kringetje voor de wedstrijd. Spelers gaan beurtelings rond om de rest een high-five te geven. Loopt vaak spaak, omdat niet iedereen het snapt."

Waarom korfbal?"Vanwege de complexiteit. Je bent op een kleine oppervlakte aan het rennen en moet intussen goed in de gaten houden hoe het spel verloopt. Als de bal in het andere vak is hoef je helemaal niks te doen. Héérlijk. Ook een goed moment om bij elkaar te komen en een nieuw plan te maken."

Gezamenlijk douchen?"Zeker. Als we kampioen worden."

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.