Voor het eerst sinds jaren is de belangstelling voor de vrouwendag aan de TU groter dan het aantal plaatsen. De organisatie heeft deze week meer dan vijftig aanmelders laten weten dat er voor hen geen plek meer is.

br />In de zaal van Werktuigbouw waar de dag maandag plaatsvindt, kunnen ‘met moeite' honderdvijftig mensen zitten, vertelt drs. E. Hamelink, secretaris van de emancipatiecommissie. Andere jaren meldden zich hooguit honderd TU'ers aan. Dat aantal was nu binnen een week al bereikt. ,,Bij de volgende honderd zijn we gaan selecteren: sprekers en leden van onze klankbordgroep kregen voorrang. De rest ging op volgorde van binnenkomst.'' Bijna ging het mis: ,,Een van de twee genomineerden voor de Antonia Korvezeeprijs was ook afgezegd. De nominatie werd pas deze week bij de organisatie bekend. Dat is snel rechtgezet.''De mededeling dat de zaal 'uitverkocht' is, leverde een aantal boze reacties op. Een grotere zaal is volgens Hamelink niet meer te krijgen. Voor de drukte heeft ze geen verklaring. ,,Misschien valt het gunstig, net na de vakantie. En we hebben zeventien sprekers die allemaal wel iemand mee zullen nemen. Verder weet ik het ook niet.'’ (A.d.J.)

Voor het eerst sinds jaren is de belangstelling voor de vrouwendag aan de TU groter dan het aantal plaatsen. De organisatie heeft deze week meer dan vijftig aanmelders laten weten dat er voor hen geen plek meer is.In de zaal van Werktuigbouw waar de dag maandag plaatsvindt, kunnen ‘met moeite' honderdvijftig mensen zitten, vertelt drs. E. Hamelink, secretaris van de emancipatiecommissie. Andere jaren meldden zich hooguit honderd TU'ers aan. Dat aantal was nu binnen een week al bereikt. ,,Bij de volgende honderd zijn we gaan selecteren: sprekers en leden van onze klankbordgroep kregen voorrang. De rest ging op volgorde van binnenkomst.'' Bijna ging het mis: ,,Een van de twee genomineerden voor de Antonia Korvezeeprijs was ook afgezegd. De nominatie werd pas deze week bij de organisatie bekend. Dat is snel rechtgezet.''De mededeling dat de zaal 'uitverkocht' is, leverde een aantal boze reacties op. Een grotere zaal is volgens Hamelink niet meer te krijgen. Voor de drukte heeft ze geen verklaring. ,,Misschien valt het gunstig, net na de vakantie. En we hebben zeventien sprekers die allemaal wel iemand mee zullen nemen. Verder weet ik het ook niet.'’ (A.d.J.)