/strong>Bij hoogtechnische bedrijven groeit wereldwijd de behoefte aan managers met een technische achtergrond. In de Verenigde Staten is management of technology al een ingeburgerd begrip. Daar gaat het veelal om opleidingen die studenten na enkele jaren werkervaring kunnen volgen. De TBM-master is echter bedoeld voor studenten die net hun bachelor hebben gehaald. Het moet dan wel gaan om studenten met een 'harde' technische opleiding. Io'ers en bouko's zullen niet snel in aanmerking komen.,,De master is geen opleiding bedrijfskunde'', benadrukt dr. Simon Peerdeman, directeur Ontwikkeling. ,,Het 'managen' van technologie staat centraal: dat betekent bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen doorgronden en vertalen in bedrijfsstrategieën. Een paar keuzevakken binnen een monodisciplinaire technische opleiding volstaan niet om zulke onderwerpen voldoende uit te diepen.''TBM mikt op honderd instromers, waarvan minstens de helft uit het buitenland afkomstig moet zijn. ,,Voor het eerste jaar verwachten we er vijfentwintig''.De master is nadrukkelijk niet bestemd voor TBM-bachelors. Hun master gaat in september 2003 van start.

Bachelors met een 'harde' technische opleiding kunnen vanaf september bij Techniek, Bestuur en Management (TBM) de masteropleiding 'management of technology' volgen.Bij hoogtechnische bedrijven groeit wereldwijd de behoefte aan managers met een technische achtergrond. In de Verenigde Staten is management of technology al een ingeburgerd begrip. Daar gaat het veelal om opleidingen die studenten na enkele jaren werkervaring kunnen volgen. De TBM-master is echter bedoeld voor studenten die net hun bachelor hebben gehaald. Het moet dan wel gaan om studenten met een 'harde' technische opleiding. Io'ers en bouko's zullen niet snel in aanmerking komen.,,De master is geen opleiding bedrijfskunde'', benadrukt dr. Simon Peerdeman, directeur Ontwikkeling. ,,Het 'managen' van technologie staat centraal: dat betekent bijvoorbeeld technologische ontwikkelingen doorgronden en vertalen in bedrijfsstrategieën. Een paar keuzevakken binnen een monodisciplinaire technische opleiding volstaan niet om zulke onderwerpen voldoende uit te diepen.''TBM mikt op honderd instromers, waarvan minstens de helft uit het buitenland afkomstig moet zijn. ,,Voor het eerste jaar verwachten we er vijfentwintig''.De master is nadrukkelijk niet bestemd voor TBM-bachelors. Hun master gaat in september 2003 van start.

Delta can help you

Housing, language, making Dutch friends, getting to know your way around Delft, loneliness. Studying at TU Delft is so much more than just attending classes and spending hours on end in the library. Delta helps to address problems that international students sometimes deal with and help solve them. Find out how.

Humans of TU Delft

TU Delft is a community of people with very different backgrounds and all kinds of activities. Delta helps you to get to know your colleagues and fellow students. Meet Vanessa van Aalst, one of seven foremen and forewomen in TU Delft facility management (FMVG).

Shell will be on campus today talking about the energy transition

President-Director Marjan van Loon of Shell Netherlands will visit TU Delft today to discuss opportunities in sustainable energy. Earlier this year, three students questioned her on Shell’s course towards sustainability. Read here what she had to say.

The pros and cons of a project abroad

Doing a project abroad has its pros and cons, or so our Delta Lab students discover in Chile. Read about it in their blog.

Surviving public transport

Too scared to get on your bike? Here’s our quick guide to getting around town by train, tram or taxi.