Geslacht beïnvloedt de kans op succes voor financiering van onderzoek, bleek uit onderzoek van Spinozawinnares Naomi Ellemers. Op 12 februari is zij een van de sprekers op het jaarlijkse symposium van Dewis, het netwerk van vrouwelijke wetenschappers in Delft.

Thema van het symposium is dit keer Gender, Power & Politics. Geslacht beïnvloedt de manier waarop het krachtenspel wordt gespeeld en daarmee ook de kans op succes. Geslacht maakt dus uit, maar is dat een probleem? En zo ja, is dat alleen een probleem van vrouwen?

Paul Walton van York University zal op het symposium aantonen dat dit laatste niet het geval is. Hij legt uit hoe impliciete vooroordelen een grote rol spelen, want macht en politiek worden vaak geassocieerd met mannen. Walton zal ingaan op manieren om dit probleem aan te pakken.

Noami Ellemers, universiteitshoogleraar bij de Universiteit Utrecht en mede-oprichter van Athena's Angels meent dat veel mensen ervan uitgaan dat mannen en vrouwen gelijke kansen hebben op een succesvolle academische carrière. "Toch worden vrouwen nog steeds anders benaderd en behandeld dan mannen, met gevolgen voor hun vooruitzichten op een wetenschappelijke carrière."

Aanmelden voor het symposium kan tot 5 februari.

Delta can help you

Housing, language, making Dutch friends, getting to know your way around Delft, loneliness. Studying at TU Delft is so much more than just attending classes and spending hours on end in the library. Delta helps to address problems that international students sometimes deal with and help solve them. Find out how.

Humans of TU Delft

TU Delft is a community of people with very different backgrounds and all kinds of activities. Delta helps you to get to know your colleagues and fellow students. Meet Vanessa van Aalst, one of seven foremen and forewomen in TU Delft facility management (FMVG).

Shell will be on campus today talking about the energy transition

President-Director Marjan van Loon of Shell Netherlands will visit TU Delft today to discuss opportunities in sustainable energy. Earlier this year, three students questioned her on Shell’s course towards sustainability. Read here what she had to say.

The pros and cons of a project abroad

Doing a project abroad has its pros and cons, or so our Delta Lab students discover in Chile. Read about it in their blog.

Surviving public transport

Too scared to get on your bike? Here’s our quick guide to getting around town by train, tram or taxi.