De tentamens zijn weer begonnen. Op dit moment zijn alle collegezalen langs de Mekelweg verzadigd met zwetende studenten die worden bewaakt door bijziende bejaarden.

Alhoewel. Verzadigd? Volgens het Tentamen Aanmeld Systeem zit het vol, maar in de praktijk staan de zalen net zo leeg als de doorsnee Nederlandse kantoortuin. Dat zou best efficiënter kunnen.
Aan onderwijsmanagent heeft de TU Delft geen gebrek, dus wordt er de nodige actie ondernomen. Via flyers in liften, via posters op prikborden, via dreigende e-mails en via oproepen op blackboard worden studenten aangespoord om zich op tijd aan te melden voor het tentamen. Anders zwaait er wat! En zo krijg ik dus elke tentamenperiode weer een stapel e-mails in de trant van: “Meneer, ik heb mij helemaal vergeten aan te melden voor het tentamen vanwege de verjaardag van mijn grootmoeder. Wat moet ik doen?” Stoppen met je studie vanwege stuitende nalatigheid, zou ik zeggen. Via deze nauwgezette gestrengheid heeft het onderwijsmanagement geregeld dat zich voor een gemiddeld tentamen driehonderd studenten aanmelden, van wie er honderd komen opdraven.
Is dit een van de pot gerukte situatie? Natuurlijk! Wordt er wat aan gedaan? Vanzelfsprekend! Heeft het effect? Jazeker, we maken de situatie nog slechter! Zie hier de consistentielijn van het Delftse onderwijsmanagement, dat onder controle staat van iemand die ook wel eens een semestertje college heeft gegeven aan actuarissen, en verder niets. Gelukkig ben ik blond en heb ik meer verstand van verzekeren.
De moloch van bureaucratische regels is net zoiets als een bacteriekolonie. Het groeit en het groeit en wat moet je eraan doen? Gewoon laten groeien, dan helpt het zichzelf wel om zeep. Penicilline! Mijn hertentamen kansrekening WI2013WBMT staat op de rol voor 27 augustus. Iedereen die erover denkt om eventueel deel te nemen aan het tentamen, en ik bedoel dus ook echt iedereen, dient zich op tijd in te schrijven. Anders zwaait er wat!

Delta can help you

Housing, language, making Dutch friends, getting to know your way around Delft, loneliness. Studying at TU Delft is so much more than just attending classes and spending hours on end in the library. Delta helps to address problems that international students sometimes deal with and help solve them. Find out how.

Humans of TU Delft

TU Delft is a community of people with very different backgrounds and all kinds of activities. Delta helps you to get to know your colleagues and fellow students. Meet Vanessa van Aalst, one of seven foremen and forewomen in TU Delft facility management (FMVG).

Shell will be on campus today talking about the energy transition

President-Director Marjan van Loon of Shell Netherlands will visit TU Delft today to discuss opportunities in sustainable energy. Earlier this year, three students questioned her on Shell’s course towards sustainability. Read here what she had to say.

The pros and cons of a project abroad

Doing a project abroad has its pros and cons, or so our Delta Lab students discover in Chile. Read about it in their blog.

Surviving public transport

Too scared to get on your bike? Here’s our quick guide to getting around town by train, tram or taxi.