Campus

Studie Ontwijkende Activiteiten

Een van de hoogste wetenschappelijke onderscheidingen in Nederland is de Spinozapremie. Deze prijs wordt elk jaar door een internationale vakjury toegekend.

Onder het motto ’Ongehoorde kennis’ vertellen enkele Spinozawinnaars maandelijks wat over het vakgebied waarin zij excelleren. Dinsdag is het eerste van deze Spinozadebatten, waarin prof. dr. Robbert Dijkgraaf komt uitweiden over het heelal, iets wat hij al eerder succesvol deed tijdens Lowlands University. Voortaan vindt elke derde dinsdag van de maand een dergelijke lezing plaats. Deze week begint hij om 19.00 uur.
Als je dacht dat Hans Teeuwen de enige Nederlandse cabaretier op de Engelse planken was, heb je het mooi mis. Er is namelijk ook nog Micha Wertheim, die onder andere in het voorprogramma van ‘de Teeuw’ speelde tijdens zijn tour door de Engelse theaters. Wertheim is natuurlijk bekend van de Comedytrain, maar ook van zijn eerdere programma ‘Micha Wertheim voor beginners’. Nu komt de cabaretier met een nieuwe show, ’Micha Wertheim voor de grap’, die vrijdag en zaterdag te zien is in Theater Pepijn in Den Haag.
Ondanks dat het weer al herfstig aandoet, is het officieel nog steeds zomer in Nederland. Het Haagse Summertime Festival beleeft zijn laatste weekend vol akoestische concerten, dans en theater. Deze zondag zijn onder andere de Haagse Dyzack, al sinds de jaren negentig bekend in het singer/songwriter-genre, L’Chaim en het tango-orkest Orquesta Tango Centro te zien. Verder kun je bijvoorbeeld ook de (klassieke) danspassen van Lonneke van Leth of de Indiase bewegingen van Jolanda Boejharat volgen. Vanaf zondagmiddag start het programma in het Haagse Bos.
In het Rotterdamse museum Boijmans van Beuningen staat de opstelling ’Mirrored Years’ van de Japanse kunstenares Yayoi Kusama. Deze artieste laat tijdens haar ontwerpproces altijd volop foto’s maken of filmen, waardoor zij zelf onderdeel van de kunst wordt. Nu kun je in het museum ook jezelf vastleggen tussen de werken van Kusama, waarbij het gefilmde op zijn beurt ook weer kunst wordt. Wat de bezoekers vastleggen, wordt binnen twee weken namelijk ook geëxposeerd.

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.