Wie in Delft studeert, zou naast een hoofdvak ook een bijvak moeten kiezen. Dat stelt de centrale studentenraad voor. In het major/minor-model dat de studentenraad in een discussiestuk opwerpt, mogen studenten zelf kiezen of zij naast hun hoofdvak (de major) ook nog een bijvak (de minor) doen.

In het major/minor-model dat de studentenraad in een discussiestuk opwerpt, mogen studenten zelf kiezen of zij naast hun hoofdvak (de major) ook nog een bijvak (de minor) doen. In concreto komt dat erop neer dat een student een deel van zijn keuzevakkenruimte kan gebruiken om zich te verdiepen in een ander vakgebied, bijvoorbeeld rechten of economie.Als het aan de studentenraad ligt hoeft de keuze van het bijvak zich niet te beperken tot het Delftse aanbod. Studenten zouden ook voor vakken in Leiden of Rotterdam kunnen kiezen, of zelfs voor de kunstacademie. Zo zou de Delftse studie aan breedte kunnen winnen, meent de raad, die met zijn stuk reageert op de onderwijsvisie die rector Wakker onlangs naar buiten bracht.In Twente is het major/minor concept al volop in ontwikkeling, nadat rector Van Vught zich er vorig jaar een voorstander van betoonde. Studenten die in 1999 beginnen, krijgen er al mee te maken. De UT hoopt niet alleen betere ingenieurs af te leveren, maar ook meer scholieren te trekken, wanneer het studie-aanbod breder wordt.De discussienota van de Delftse studentenraad pleit verder voor een sterkere uniformering van de propedeuse. Ook zouden docenten in de basisjaren vooral geselecteerd moeten worden op didactische vaardigheden, terwijl in de latere jaren vooral goede wetenschappers voor de collegezaal moeten staan. De raad is verder tegen een te ver doorgaande invoering van probleemgestuurd leren en projectonderwijs. Onderwerpen zouden zo te oppervlakkig behandeld worden.

Win a solar power bank by subscribing to our newsletter

During the OWee, Delta asked participants to subscribe for the newsletter and win a Waka-Waka solar power bank. One power bank still remains. Find out how you can win it.

Hulp bij trauma's

Ook medewerkers van de TU Delft zijn soms betrokken bij schokkende gebeurtenissen, zoals de zelfdoding van een naaste of de aanslag in Nice. Zij zoeken hulp bij bedrijfsmaatschappelijk werk.

Hitte in de Hofstad

Honderdtwintig Haagse huishoudens doen mee aan onderzoek naar hitte in de Hofstad.

Van Nuna naar scootmobiel

De Scoozy moet de ingeslapen scootmobielmarkt een nieuwe impuls geven. Oud-Nuna-kampioen Job van de Kieft is één van de breinen achter de start-up.

Millennials en het milieu

Millennials houden van reizen en vliegen graag de hele wereld over. TBM-promovendus Oscar Kraan spreekt zijn generatiegenoten aan op hun morele verantwoordelijkheid. In hun eigen belang.