Enkele maanden geleden waren ze nog tegen, maar inmiddels is de studentenraad blij met de komst van de TH Rijswijk.,,De studentenraad vindt het een goed plan dat de TU gaat samenwerken met de TH Rijswijk'', verwoordt voorzitter Jeroen Coppelmans de mening van de hele studentenraad. Zeer binnenkort maakt de TU de precieze afspraken met Rijswijk bekend. Zeker is in ieder geval dat Rijswijk op termijn in zijn geheel naar de Delftse campus verhuist.De mening van de studenten is opmerkelijk, want enkele maanden geleden waren AAG en Oras nog gekant tegen de komst van Rijswijk. Hbo-studenten zouden de typische studentensfeer op de campus aantasten. Zo wonen hbo-studenten vaak bij hun ouders thuis, en zijn ze zelden lid van een studentenvereniging. Verder bestond de angst dat de woningnood zou stijgen en dat de term 'Delfts ingenieur' aan betekenis zou inboeten.Dat de studentenraad nu om is, is vooral een pragmatische kwestie. ,,De kans is groot dat de overheid universiteiten en hogescholen in de toekomst dwingt om samen te werken'', voorziet Coppelmans. Die ontwikkeling kun je maar beter voor zijn, redeneert de studentenraad. Daarom is het toch niet zo'n slecht idee om nu alvast onder gunstige voorwaarden met een kleine, doch goede technische hogeschool te gaan samenwerken.Een concreet voordeel van de samenwerking is de wederzijdse doorverwijzing van studenten, stelt Coppelmans. Zorgen blijft de studentenraad zich echter maken over de studentikoze kwaliteiten van de hbo'er en het TU-alleenrecht op de termen 'Delft' en 'universiteit'.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

Accu van zonnewagen eindelijk in Darwin

Geen vliegtuigmaatschappij durfde de batterij van de zonnewagen van het Nuon Solar Team mee te nemen. Afgelopen woensdag arriveerde hij dan toch. ‘Nu gaan we knetterhard werken en de wagen testen.’

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Klaar met declaratiegedrag universiteiten

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Bussemaker.