Overslaan en naar de inhoud gaan

De studentenraad vindt dat de TU de kritiekpunten uit de Nipo-enquête moet verbeteren. De studentenraad vindt dat de TU de kritiekpunten uit de Nipo-enquête moet verbeteren.De raad wil extra aandacht voor ICT in het onderwijs.

En de TU moet erop letten dat het academisch karakter van TU-studies niet wordt uitgehold. Punten waar studenten in de Nipo-enquête van juni dit jaar veel kritiek op hadden.De studentenraad formuleerde deze wensen afgelopen woensdag, tijdens de bespreking van de prioriteitenlijst voor het instellingsplan van de TU Delft. In dat plan zet de TU haar beleid voor de komende jaren uit.De studentenraad wil ook dat de TU haast maakt met een nieuw wervingsbeleid voor personeel. Het universiteitsbestuur moet nu al nadenken over het vinden van nieuwe jonge mensen, die op termijn afvloeiende medewerkers kunnen vervangen.Het vierde punt op het verlanglijstje van de studentenraad betreft het internationale karakter van de universiteit. Er moet meer aandacht komen voor internationale uitwisseling van studenten en docenten.Volgens Lies-Anne Schreuder, voorzitter van de studentenraad, is deze lijst zeker niet uitputtend. ,,Een kwart van de vijf pagina's lange samenvatting van het instellingsplan moet volgens ons prioriteit krijgen.''

De studentenraad vindt dat de TU de kritiekpunten uit de Nipo-enquête moet verbeteren.De raad wil extra aandacht voor ICT in het onderwijs. En de TU moet erop letten dat het academisch karakter van TU-studies niet wordt uitgehold. Punten waar studenten in de Nipo-enquête van juni dit jaar veel kritiek op hadden.De studentenraad formuleerde deze wensen afgelopen woensdag, tijdens de bespreking van de prioriteitenlijst voor het instellingsplan van de TU Delft. In dat plan zet de TU haar beleid voor de komende jaren uit.De studentenraad wil ook dat de TU haast maakt met een nieuw wervingsbeleid voor personeel. Het universiteitsbestuur moet nu al nadenken over het vinden van nieuwe jonge mensen, die op termijn afvloeiende medewerkers kunnen vervangen.Het vierde punt op het verlanglijstje van de studentenraad betreft het internationale karakter van de universiteit. Er moet meer aandacht komen voor internationale uitwisseling van studenten en docenten.Volgens Lies-Anne Schreuder, voorzitter van de studentenraad, is deze lijst zeker niet uitputtend. ,,Een kwart van de vijf pagina's lange samenvatting van het instellingsplan moet volgens ons prioriteit krijgen.''

Zorgen over tekort op begroting

Universiteiten en studentenorganisaties maken zich zorgen over het gat in de onderwijsbegroting. “Alsof je je studentenkamer na je verhuizing voor de volgende bewoner als een enorme puinhoop achterlaat.”

Lees het artikel

Factory in a Day

Op 18 september zijn de resultaten getoond van Science: Factory-in-a-Day. In dit project is kennis verzameld die nodig is om fabrieksrobots intelligent te maken.

Lees het artikel

Humans of TU Delft

Meet Roy Bendor, Assistant Professor in the Faculty of Industrial Design.

Lees het artikel

North Sea expedition

The sea bed of the North Sea is mostly gravel, sand and mud. But how come some areas are more prolific or vulnerable than others? A team of scientists went on an expedition last summer to find out.

Lees het artikel

Pesten onder studenten

Het is de Week Tegen Pesten. Ondanks dat er nauwelijks cijfers zijn, is het volgens deze deskundige duidelijk dat ook in het hoger onderwijs wordt gepest.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe