Het Britse bedrijf City Living wil midden op de campus van de TU Delft een studentenhotel bouwen. Het hotel moet komen op de locatie van kennisinstituut Deltares aan de Stieltjesweg, achter de faculteit Civiele Techniek en Geowetenschappen.

In eerste instantie bouwt City Living op die plek driehonderd studentenkamers. Als het concept een succes is, komt er nog een pand met driehonderd kamers bij.

De koop van het Deltares-pand is nog niet rond, maar volgens City Living ligt er een principeakkoord. Managing director Charlie MacGregor hoopt dat het hotel in 2014 zijn deuren opent. “Dat is een heel optimistische schatting. Het bestemmingsplan moet nog worden gewijzigd, de bouwvergunning verleend. Er moet worden gesloopt. En er is nog geen ontwerp voor de nieuwbouw. Het is nog erg vroeg dag.”

MacGregor vindt de Stieltjesweg een ‘een supergeweldige locatie’ voor een studentenhotel in ‘een heel belangrijke studentenstad'. City Living heeft al achttienduizend kamers in Groot-Brittannië en één hotel in Luik. Verder zijn er vergaande plannen voor hotels in Brussel, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. In 2017 wil het bedrijf vijfduizend kamers hebben in alle Nederlandse studentensteden.

Het concept is overal hetzelfde: gemeubileerde kamers met badkamer en soms een keuken van vijftien vierkante meter, voor 95 euro per week. Dan kan een student ook gebruik maken van de gezamenlijke ruimtes met keukens, de fitnessruimte, City Living-fietsen, een internetverbinding, een schoonmaakservice en een wasruimte. De maximale verblijfperiode is tien maanden.

City Living mikt vooral op internationale studenten, vertelt MacGregor, al zijn Nederlandse studenten ook welkom. “Je kunt bij ons niet permanent wonen, maar als je bijvoorbeeld uit Groningen komt, is het een goede manier om te beginnen. Dan kun je vanuit Delft een andere kamer zoeken.”

Deltares wil het pand aan de Stieltjesweg in 2012 verlaten. De onderdelen worden ondergebracht in de andere Deltareslocatie aan de Rotterdamseweg, die zal worden uitgebreid.