De Delftsche Studenten Netcast Vereniging (DSNV) Hilversum 3 verslaat tijdens de Owee dagelijks de activiteiten via netcast, internetradio.,,We willen het presidentenforum integraal uitzenden, de verenigingendag en andere programma-onderdelen van de Owee verslaan'', aldus Pieter-Jan Vermunt, een van de vierentwintig 'radiomakers' van DSNV Hilversum 3. De radiomakers moeten nog met de Owee-werkgroep overleggen en nog apparatuur huren, ,,maar we zullen zeker elke Owee-dag uitzenden van negen uur 's ochtends tot vijf uur 's middags.''Vermunt hoopt dat niet alleen ouderejaars studenten luisteren, maar ook aankomende 6-vwo'ers en eerstejaars. ,,Eerstejaars die verhinderd zijn, krijgen dan toch iets van de Owee mee. Vwo'ers kunnen horen hoe gaaf het hier is, zodat ze ook in Delft gaan studeren.'' Om ze op de uitzending te attenderen, heeft DSNV Hilversum 3 een mailing verstuurd naar decanen van middelbare scholen.De uitzending is ook bedoeld als promotie-actie voor de mogelijkheid die On Line Internet biedt om audio- en videosignalen te streamen. ,,Iedere radio-enthousiasteling is van harte welkom om mee te werken. Ook apparatuur kunnen we goed gebruiken'', aldus Vermunt. Vooralsnog is de studio van de ondervereniging van de Delftsche Studenten Bond gehuisvest in een piepkleine commissiekamer bij de studentenvereniging, maar DSNV Hilversum 3 hoopt ruimte van de TU te kunnen gebruiken.De uitzendingen tijdens de Owee zijn te beluisteren via www.unicastdelft.nl.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

Accu van zonnewagen eindelijk in Darwin

Geen vliegtuigmaatschappij durfde de batterij van de zonnewagen van het Nuon Solar Team mee te nemen. Afgelopen woensdag arriveerde hij dan toch. ‘Nu gaan we knetterhard werken en de wagen testen.’

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Klaar met declaratiegedrag universiteiten

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Bussemaker.