Valdivia project tu delft delta
Vlnr: dr. Rafael Aranguiz (begeleider vanuit de UCSC in Conceptuón), Charlotte van den Berg (TIL), Jeffrey Groot (HE), Rutger Bax (HE), Tim van Domburg (HE), Ellis van Gorp (TIL) en Umbriël Post (WM).

Ben jij benieuwd hoe het is om met een groep studenten een kwartaal lang in het buitenland te studeren? De komende weken delen wij wekelijks vanuit Concepción in Chili onze ervaringen over het Valdivia Estuary Project.

In dit eerste bericht vertellen wij hoe we als projectgroep bij elkaar gekomen zijn, hoe wij bij dit project zijn gekomen en hoe we dit gefinancierd hebben.

In november 2016 zijn we begonnen aan de voorbereidingen voor het multidisciplinair project van de master civil engineering. Onze projectgroep bestaat uit de verschillende master disciplines hydraulic engineering (HE), transport, infrastructure and logistics (TIL) en watermanagement (WM). Belangrijk voor ons was dat deze drie disciplines goed te combineren waren in één vraagstuk. Het project in Chili leek daarom goed bij onze groep te passen.

Wij zullen ons bezighouden met de volgende onderzoeksvraag:

Hoe kan infrastructurele ontwikkeling rond de Valdivia-rivier gefaciliteerd worden, denkend aan de groeiende hoeveelheden in vracht, inwoners en toeristen?

Projectboekje
Om onze reis naar Chili te kunnen financieren, zijn we na het vinden van het project op zoek gegaan naar sponsoren. Om bij bedrijven op te vallen hebben we een projectboekje gemaakt waarin we direct laten zien waar we heen wilden en wat we gingen doen. Met dit projectboekje zijn we op de Civiele Bedrijvendagen langs een aantal bedrijven gegaan, waarvan wij dachten dat zij een link zouden hebben met ons project.

Uiteindelijk hebben we een sponsorcontract afgesloten met Dutch Process Innovators, Van Oord en Deltares. Deltares steunt ons door kennis te delen en te helpen bij het creëren van een Delft-3D-model.

Naast het vinden van sponsoren hebben we ons gefocust op beurzen waar je als student van de TU Delft aanspraak op kan maken. De meesten van ons hebben een aanvraag gedaan en goedgekeurd gekregen van het STIR-fonds. Met al die middelen hebben wij alle zes onze vliegtickets kunnen financieren en hebben we zelfs geld over voor leuke activiteiten.

Ben je benieuwd naar de inhoud van ons project? Ga dan naar onze website: valdiviaproject.com

Valdivia rivier
De rivier ten noorden van Valdivia, in oostelijke richting gemaakt. (Foto: Tim van Domburg)

CV

TU-masterstudenten Charlotte van den Berg, Jeffrey Groot, Rutger Bax, Tim van Domburg, Ellis van Gorp en Umbriël Post bloggen de komende weken over hun belevenissen in Chili. Charlotte en Ellis doen de master transport, infrastructure and logistics. Jeffrey, Tim en Rutger studeren hydraulic engineering en Umbriël doet de master watermanagement.