Studenten kamperen vandaag op het Binnenhof om de aandacht te vestigen op de hoge kamernood. Volgens de studenten krijgt het probleem op landelijk en lokaal niveau te weinig aandacht. Grote boosdoener is de koppelingswet die dit jaar voor studenten in werking moet treden.

Volgens de studenten krijgt het probleem op landelijk en lokaal niveau te weinig aandacht. Grote boosdoener is de koppelingswet die dit jaar voor studenten in werking moet treden. Deze maakt het mogelijk administraties van bijvoorbeeld de Informatie Beheer Groep (IBG) en het bevolkingsregister te koppelen. Zo kunnen studenten worden opgespoord die een uitwonendenbeurs krijgen, maar bij hun ouders zijn ingeschreven.Volgens de Landelijke Studentenvakbond (Lsvb), die de actie op het Binnenhof organiseert, zijn de gevolgen van de wet groot. Illegaal huren met behoud van uitwonendenbeurs is er niet meer bij. Verhuurders lopen het risico problemen te krijgen met de belastingdienst en haken af. Hierdoor slinkt het aantal kamers op een toch al gespannen markt.De Lsvb vindt dat gemeenten veel te weinig doen om voor voldoende studentenhuisvesting te zorgen. (HOP)

Zorgen over tekort op begroting

Universiteiten en studentenorganisaties maken zich zorgen over het gat in de onderwijsbegroting. “Alsof je je studentenkamer na je verhuizing voor de volgende bewoner als een enorme puinhoop achterlaat.”

Factory in a Day

Op 18 september zijn de resultaten getoond van Science: Factory-in-a-Day. In dit project is kennis verzameld die nodig is om fabrieksrobots intelligent te maken.

Humans of TU Delft

Meet Roy Bendor, Assistant Professor in the Faculty of Industrial Design.

North Sea expedition

The sea bed of the North Sea is mostly gravel, sand and mud. But how come some areas are more prolific or vulnerable than others? A team of scientists went on an expedition last summer to find out.

Pesten onder studenten

Het is de Week Tegen Pesten. Ondanks dat er nauwelijks cijfers zijn, is het volgens deze deskundige duidelijk dat ook in het hoger onderwijs wordt gepest.