Campus

Staycation

Een vakantie in het buitenland? Daar heb je deze zomer helemaal geen tijd voor. In en om Delft is het de komende weken non-stop feest.

Sport & cultuur kwam als eerste op de proppen met een staycation-programma: tijdens de zomervakantie, van 1 juli tot en met 31 augustus, houdt het voor de thuisblijvers allerlei pop-up-activiteiten op de campus. Een kanotocht, storytelling bij het haardvuur en een buitenlucht-bioscoop op het Mekelpark. Op de kanotocht na allemaal gratis; je hoeft alleen je eigen eten mee te nemen. Houd de Facebookpagina van sport & cultuur in de gaten voor aanvangstijden en andere evenementen.

Zoveel leuks maakt thuisblijven aantrekkelijk. De vakantie is nog niet officieel begonnen, of in Rotterdam is theaterfestival De Parade al aan de gang. Tot 3 juli; daarna is het vanaf 8 juli te bezoeken in het Haagse Westbroekpark. Flesje rosé, de zweefmolen en een paar knettergekke voorstellingen, en je dag kan niet meer stuk.

Ondertussen is in het Rotterdamse Zuiderpark op 3 juli het gratis muziekfestival Metropolis. Ooit stonden The Killers en Blauzun er, toen nog volledig onbekend. Ogen open houden dus; voor de bands van komende editie betaal je over een paar jaar misschien wel tientallen euro’s.

Het kan niet op met de muziekfestivals in Rotterdam. Zo kun je er naar onder anderen Pharell Williams, The Roots, Earth, Wind & Fire, Simply Red en TaxiWars tijdens het North Sea Jazz Festival, van 8 tot en met 10 juli – en dan hebben we het nog niet eens over de meer dan tweehonderd gratis concerten in de stad tijdens North Sea Around Town. In het Euromastpark staat op 16 juli de vierde editie van het elektronische muziek-festival Expedition, met onder meer een optreden van Roisin Murphy. Ook leuk: Confetti Fest, The Great Escape, op 30 juli aan de kade van de Cruise Terminal. Een spiksplinternieuw festival, met in de line-up namen als The Flexican, Jeff Solo en Benny Rodriguez.

Toch geen zin in dat eindje treinen of trappen? Op 15 en 16 juli vindt één van de leukste gratis popfestivals plaats, gewoon op eigen terrein.

Tijdens Westerpop treden bands op als Waylon, Novastar, Band of Friends, Birth of Joy en De Likt.

Nog behoefte een last-minute te boeken? Dachten wij ook niet. Al is even uitrusten van al dat gefeest wel welkom, maar dan moet je even wachten tot 26 augustus. Bij Lijm & Cultuur kun je dan drie dagen lang smullen tijdens foodfestival Eten op Rolletjes. En die reis naar het buitenland? Die boek je daarna gewoon.

facebook.com/sc.tudelft

deparade.nl

metropolisfestival.nl

northseajazz.com/nl

expeditionfestival.nl

westerpop.nl

etenoprolletjes.nl/2016/delft-2016

Redacteur Redactie

Heb je een vraag of opmerking over dit artikel?

delta@tudelft.nl

Comments are closed.