Ruim zeven jaar doet de gemiddelde Delftse student over zijn studie. Niet zo vreemd, dus, dat maar een bescheiden percentage de propedeuse in één jaar binnenhaalt.

Afgelopen studiejaar lukte dat 17,5 procent, dat zijn 484 mensen. Sinds 2002 organiseert de TU een heus p-in-1-evenement om snelle studeerders te onderscheiden. Zaterdag 15 november is de laatste lichting aan de beurt.

In 2002 mochten 296 studenten hun certificaat ophalen. Sindsdien stijgt het aantal gestaag, net als het totale aantal studenten overigens. De verschillende tussen de faculteiten zijn groot. Haalde bij technische aardwetenschappen maar tien procent van de eerstejaars afgelopen studiejaar hun bacholor in één jaar, bij luchtvaart- en ruimtevaarttechniek was dat 28,1 procent. Dat laatste percentage is het hoogste van alle opleidingen.

De organisatie van het p-in-1-evenement kampte dit jaar, ondanks de bescheiden aantallen, met capaciteitsproblemen. De uitverkoren studenten mogen daarom aanstaande zaterdag maar twee mensen meenemen naar de feestelijkheden in de aula. Volgend jaar wordt de groep hoogstwaarschijnlijk in tweeën gesplitst.

,

In 2002 mochten 296 studenten hun certificaat ophalen. Sindsdien stijgt het aantal gestaag, net als het totale aantal studenten overigens. De verschillen tussen de faculteiten zijn groot. Haalde bij technische aardwetenschappen maar tien procent van de eerstejaars afgelopen studiejaar hun p in één jaar, bij luchtvaart- en ruimtevaarttechniek was dat 28,1 procent. Dat laatste percentage is het hoogste van alle opleidingen.

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.