Sleutelen aan jezelf

Ieder zijn mankementjes. Maar veel van die ongemakken fiks je gewoon met een simpele app.
Creatievelingen kunnen niet rekenen en techneuten kunnen niet spellen. Zomaar wat vooroordelen die maar al te vaak kloppen.

Sterker nog: ook veel creatievelingen kunnen niet spellen. Zonde! Want dan mag je nog zo’n prachtig, wetenschappelijk onderzoek hebben gedaan; het komt alles behalve lekker uit de verf als je paper knalt van spelfouten. Kom op: als basisscholieren zich momenteel massaal opgeven voor het tv-programma ‘Spellingstrijd’ (of was het nou spellingsstrijd?), kun jij als TU-student toch niet achterblijven bij het opkrikken van je taalkunde? De app is nog een leuk speeltje ook, zie het als een variant op de sudoku of kruiswoordpuzzel die je anders zou maken op je strandmatje. Elke dag ontvang je vier meerkeuzevragen op je telefoon, en per week komen de meest voorkomende spellingsitems voorbij, compleet met uitleg. Zo train je je taalvaardigheid vliegensvlug.

Nou, dan is dát probleem vast opgelost. Maar soms mankeer je iets dat zich lastiger laat tackelen met brain training. De app Moet ik naar de dokter? beantwoordt de hamvraag aan de hand van wat simpele vragen. Stuurden alle vorige medische apps je bij elk verdacht vlekje, kuchje of kriebeltje met bloedspoed naar de eerste hulp, deze app laat zien wanneer het allemaal best meevalt of nog wel een dagje kan wachten. Lekker Hollands. En een tikkeltje link, want soms is er natuurlijk wel echt wat aan de hand. Gebruik dus je – tenminste wel nog gezonde – verstand, plak een pleister en smeer ‘m met die spellingsapp naar het strand!

Delta can help you

Housing, language, making Dutch friends, getting to know your way around Delft, loneliness. Studying at TU Delft is so much more than just attending classes and spending hours on end in the library. Delta helps to address problems that international students sometimes deal with and help solve them. Find out how.

Humans of TU Delft

TU Delft is a community of people with very different backgrounds and all kinds of activities. Delta helps you to get to know your colleagues and fellow students. Meet Vanessa van Aalst, one of seven foremen and forewomen in TU Delft facility management (FMVG).

Shell will be on campus today talking about the energy transition

President-Director Marjan van Loon of Shell Netherlands will visit TU Delft today to discuss opportunities in sustainable energy. Earlier this year, three students questioned her on Shell’s course towards sustainability. Read here what she had to say.

The pros and cons of a project abroad

Doing a project abroad has its pros and cons, or so our Delta Lab students discover in Chile. Read about it in their blog.

Surviving public transport

Too scared to get on your bike? Here’s our quick guide to getting around town by train, tram or taxi.