br />The Dutch Immigration and Naturalisation Service (IND) has now shortened this process, which will especially benefit the companies, educational institutions and cultural exchange programmes that must process large numbers of visa applications. All that is required now is a contract with the IND. For foreign students, this procedural change will make it easier to study in Holland. Higher education institution no longer have to go deal with mountains of bureaucratic red tape, provided they have at least ten resident authorization applications.(MvK/HOP)

The visa process for foreign students will be shortened from three months to three weeks by the end of 2002.Currently, students from non-Western countries must apply for an 'authorization to stay' visa, which takes three months and must be applied for in the student's country of residence.The Dutch Immigration and Naturalisation Service (IND) has now shortened this process, which will especially benefit the companies, educational institutions and cultural exchange programmes that must process large numbers of visa applications. All that is required now is a contract with the IND. For foreign students, this procedural change will make it easier to study in Holland. Higher education institution no longer have to go deal with mountains of bureaucratic red tape, provided they have at least ten resident authorization applications.(MvK/HOP)

Omstreden Pieter Duisenberg wil kritiek wegnemen

Ik heb nu een andere rol, zegt voormalig VVD-Tweede Kamerlid Pieter Duisenberg tegen zijn critici. Voor het eerst reageert hij in dit interview op de commotie rond zijn benoeming als voorzitter van universiteitenvereniging VSNU.

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Advies voor studenten

Columnist Kim-Lan Jong Baw heeft advies: "Doe alleen wat je moet en wilt doen. And make it count." Lees nu haar hele column.

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.