Overslaan en naar de inhoud gaan
Schoonmakers in actie tegen werkdruk

De schoonmakers van de TU komen in actie tegen ‘de alsmaar toenemende werkdruk’. Ze hopen dat de universiteit daarover in gesprek gaat met hun werkgever, schoonmaakbedrijf Gom.

De schoonmakers trekken donderdag 8 december om 11:30 uur in optocht over de campus om aandacht te vragen voor hun werkomstandigheden. Ze lopen vanaf de aula naar het Bouwcampus-gebouw aan de Van der Burghweg. Daar overhandigen ze een petitie aan een afgevaardigde van de TU-dienst facilitair management en vastgoed (FMVG). Hun credo: 'wij zijn mensen, geen robots'.

De actie komt kort nadat het contract tussen TU Delft en schoonmaakbedrijf Gom is ingegaan. Dat was in oktober. Sindsdien hoort vakbond FNV Schoonmaak klachten over werkdruk. Toch wil FNV-organisator Rouchdi el Haddadi de universiteit in de eerste plaats prijzen. In een mail schrijft hij: 'De TU belooft bij dit nieuwe contract meer geld voor de schoonmaak vrij te maken om zo de werkdruk aan te pakken.' De universiteit verdient daarvoor volgens hem 'een like'. 'Tegelijkertijd willen de schoonmakers met een petitie aandacht vragen voor de steeds toenemende werkdruk. Er is namelijk alleen maar meer werk bijgekomen en dit is niet normaal.'

Het is niet de eerste keer dat schoonmakers actie voeren op de campus. In 2013 deden zij dat bijvoorbeeld ook. Dat leidde ertoe dat de TU de 'Code verantwoordelijk marktgedrag' tekende.

Hou deze website in de gaten voor een verslag van de actie, commentaar van de schoonmakers en reacties van TU en Gom.

[Blog#2] Zeeleeuwen en taalproblemen

Wat beleefden onze Delta Lab-studenten deze week in Chili? Lees erover in hun tweede blog.

Lees het artikel

Proteus ontwikkelt bewegende roeibak

De bakken die nu bij Proteus langs de Schie staan, lopen vol als er een vrachtschip snel langs vaart. Tijd voor een nieuw soort roeibak.

Lees het artikel

Accu van zonnewagen eindelijk in Darwin

Geen vliegtuigmaatschappij durfde de batterij van de zonnewagen van het Nuon Solar Team mee te nemen. Afgelopen woensdag arriveerde hij dan toch. ‘Nu gaan we knetterhard werken en de wagen testen.’

Lees het artikel

Delft serveert

Nog geen plannen voor het eten? Ga naar het Sint Agathaplein, daar is dit weekend het jaarlijkse foodfestival Delft Serveert.

Lees het artikel

Klaar met declaratiegedrag universiteiten

Als universiteiten en hogescholen niet snel op de proppen komen met een uniforme regeling over de hoogte van declaraties, wordt die bij wet vastgesteld, dreigt minister Bussemaker.

Lees het artikel

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe