Overslaan en naar de inhoud gaan
RUG sluit akkoord met bezetters
Protest op de trappen van het Academiegebouw in Groningen. (Foto: Marit de Jong)

Gisteren hielden boze studenten de trappen van het Academiegebouw in Groningen bezet. Uiteindelijk hebben de Rijksuniversiteit Groningen en de actievoerders een akkoord bereikt.

De actie van studentenbeweging DAG en van ROOD, de jongerenclub van de SP, richtte zich volgens de Groningse Universiteitskrant vooral tegen de nijpende situatie op de kamermarkt en de groei van het aantal studenten in Groningen.

Na onderhandelingen kwam het bestuur tot overeenstemming met de actievoerders. De dakloze studenten die nu noodgedwongen in tenten op campus Zernike verblijven, krijgen een gratis onderkomen in een voormalige school en er komen afspraken met de gemeente, de woningcorporaties en investeerders over de studentenhuisvesting in Groningen.

De RUG benadrukte nogmaals dat ze geen ambitie heeft om “groter te willen groeien” en vicevoorzitter Jan de Jeu onderschreef een opinieartikel van collegevoorzitter Mirjam van Praag van de Amsterdamse Vrije Universiteit. Zij vindt dat de groei van het aantal buitenlandse studenten niet moet leiden tot minder overheidsbekostiging per student.

HOP, Hein Cuppen

Krijg Delta updates

Click here to unsubscribe